Missa inte Svenskt Kötts lunchseminarium i Almedalen

Onsdag den 26 juni 2024 anordnar Svenskt Kött lunchseminarium i S:t Clemens ruin under Livsmedelsdagen i Almedalen.
Missa inte Svenskt Kötts lunchseminarium i Almedalen

Svenskt Kötts lunchseminarium i Almedalen

Den 26 juni bjuder Svenskt Kött på lunch i säsong och samtal under Livsmedelsdagen i S:t Clemens ruin. Det blir en diskussion om animaliernas roll i framtidens livsmedelssystem.

Klockan 12:10–12:55 Hur bygger vi framtidens livsmedelssystem – revolution eller evolution?

När mat och hållbarhet diskuteras hamnar ofta köttet i fokus. Synen på om kött är bra eller dåligt blir i den allmänna diskussionen lätt polariserad. Hur ska arbetet se ut för att bygga ett hållbart matsystem? Hur ska man som konsument kunna navigera mellan vetenskap, politik och kultur? Går det att driva utveckling utan en enighet om målet? Krävs det revolution eller evolution?

Det finns en vilja och strävan efter en hållbar matproduktion som är bra för miljö, klimat och samhälle. Så varför hamnar vi så lätt i polarisering när mat och hållbarhet diskuteras?

Vi måste äta för att få näring och energi och maten måste produceras på ett hållbart sätt. Vad vi äter och var maten ska komma ifrån är något som väcker starka åsikter och känslor. Hur ska vi hitta balansen mellan vetenskap, politik och marknad för att kunna driva utvecklingen mot en hållbar framtid? Vad är värderingar och vad är fakta? Och vilka utmaningar men också lösningar finns när så många intressen ska samspela?

Deltagare

Tomas Olsson, lammproducent på Norrby gård och ordförande LRF Mälardalen

Joanna Franzén, Vinnova, chef Systemomställning och policy, avdelning Innovationsledning, Vinnova

Isabel Moretti, Svenskt Kött, vd

Moderator: Karin Amedé, Svenskt Kött, kommunikationschef

Lunch på gotländska råvaror i säsong

Tillsammans med Smak av Gotland serverar vi en stående lunch på råvaror i säsong.

Långbakad gotländsk högrev i öppen tortilla med picklad gotländsk gurka från slite samt råkostsallad av gotländsk morot och spetskål, toppad med krasse från Winthers gård i stånga.

Lunchen serveras från 12:00 i S:t Clemens. Ingen förbokning krävs utan det är först till kvarn som gäller.

Aktuellt

Hållbarhet är mer än klimat

Hållbarhet är mer än klimat

Flera olika rapporter visar att man behöver se till fler parametrar än klimat när man pratar om hur hållbart producerad maten är.

Hur mycket kött ska man servera?

Hur mycket kött ska man servera?

Hur ska man veta hur mycket kött som är lagom att servera per person när man bjuder på middag eller buffé? Här hittar du svaren!

Bild från frukostseminariet: Varför dyker Vego?

Varför dyker vego?

Svenskt Kött anordnade frukostseminariet ”Varför dyker vego?” där en panel diskuterade vad vi äter och varför.

Rulla till toppen