Missa inte Korvakademiens seminarium på Stockholm Food & Wine

"Visst får man älska korv!" det är titeln på seminariet Korvakademien arrangerar i samband med Stockholm Food & Wine på Stockholmsmässan nu på fredag den 11 november. Seminariet handlar om korv idag och i framtiden. 

På fredag 11 november kl 13.00-14.00 arrangerar Korvakademien ett seminarium om korv idag och i framtiden på Stockholm Food & Wine. Seminariet behandlar hur våra livsmedel ständigt diskuteras ur hälsosynpunkt allteftersom nya rön om mat och hälsa kommer fram. Idag handlar det för korvens del framför allt om tre frågor – Hur mycket salt bör måltider innehålla?, Hur mycket rött och processat kött bör måltider innehålla? och Hur ofta kan vi ge våra barn korv? 

Du hittar seminariet i lokal T3, intill C-hallen där Sthlm Food & Wine pågår. Läs programmet här nedanför.

Visst får man älska korv!

Mer eller mindre salt i korven? Vad har hänt sedan 2013? Färska resultat från Konsumentföreningen Stockholm nya saltundersökning presenteras av projektledare Minna Hellman.

Har korven en plats i dagens matvanor? Professor Tommy Cederholm, Uppsala Universitet är expert på näringsfrågor och folkhälsa och reder ut begreppen om korv ur ett hälsoperspektiv.

Korv varje dag? Kristina Nordqvist, dietist, om god och bra mat till våra barn.

Framtidens korv! Christina Möller, preses i Korvakademien, spanar in i framtiden.

Provsmakning! Roland Persson Årets Kock 1990 och ledamot i Korvakademien serverar en korv med låg salthalt. De nya korvarna med grönsaker, frön och gryn, får ni också prova på.

Moderator, Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB och ledamot i Korvakademien

Stockholm Food & Wine (tidigare Mitt Kök) arrangeras på Stockholmsmässan 10-13 november. Det är nordens största konsumentmässa inom mat och dryck och där finns nog allt för den mat- och vinintresserade. Här kan du köpa biljett.

Aktuellt

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Serverar din kommun svensk mat?

Serverar din kommun svensk mat?

Många av oss tänker på att köpa hem svensk mat i största möjliga mån, men hur är det i de offentliga måltiderna? Serverar din kommun svensk mat?

Rulla till toppen