Nya recept till midsommar
Behöver du inspiration till midsommar? Här är våra nya recept!
Missa inte Svenskt Kötts lunchseminarium i Almedalen
Onsdag den 26 juni 2024 anordnar Svenskt Kött lunchseminarium i S:t Clemens ruin under Livsmedelsdagen i Almedalen.
Hållbarhet är mer än klimat
Flera olika rapporter visar att man behöver se till fler parametrar än klimat när man pratar om hur hållbart producerad maten är.
Hur mycket kött ska man servera?
Hur ska man veta hur mycket kött som är lagom att servera per person när man bjuder på middag eller buffé? Här hittar du svaren!
Varför dyker vego?
Svenskt Kött anordnade frukostseminariet ”Varför dyker vego?” där en panel diskuterade vad vi äter och varför.
Vi lägger allt mindre pengar på mat
Hur mycket av vår inkomst lägger vi på mat? Även om matpriserna ökat lägger vi historiskt sett allt mindre pengar på mat.
Snart kommer ursprungsmärkning av kött på restaurang
Regeringen har gett Livsmedelsverket i uppdrag att ta fram föreskrifter för ursprungsmärkning av kött på restaurang.
Hur mycket av köttet är svenskt i offentliga kök?
Hur mycket svenskt kött serveras inom skola, vård och omsorg? Hur mycket svenska livsmedel serveras generellt? Ny statistik från MATtanken besvarar dessa frågor.
Hur mycket kött äter vi?
Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.
Varför äter vi lamm till påsk?
Lammsäsongen i Sverige är egentligen på hösten så varför äter vi lamm till påsk?
Svenskt Kött på TikTok
Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.
Vad krävs för att ställa om jordbruket?
Vad krävs för att ställa om jordbruket och göra en så kallad grön omställning? Enligt LRF:s och Lantmännens rapport behövs investeringar på 20 miljarder.
Äldre artiklar
Nobelmiddagen serverade svensk lammsadel från Graute gård
Vad är finare än att vara kunglig hovleverantör? Ja, kanske att leverera råvaror till Nobelmiddagen. I år vad det Graute gård som fick uppdraget att leverera lammsadel.
Elisabet Qvarford kommenterar ”Köttets lustar”
I SVT-serien ”Köttets lustar” undersöker komikern Henrik Schyffert sin egen inställning till köttätande. Tittaren får följa med när Henrik Schyffert föder upp två griskultingar i sin lägenhet i Stockholm, besöker grisgårdar, träffar uppfödare och provjobbar på ett slakteri. Men ger programmet en rättvis bild av svensk köttproduktion? Livsmedelsföretagen bad Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött, kommentera serien.
Julfrossa med Edward Blom i Köttpodden
Grönsaker hör inte till julbordet. Däremot kött av alla slag – inte bara gris utan även nöt, lamm och vilt är traditionell julmat. Det menar Edward Blom i Köttpoddens julspecial där du också får tips om hur du ska förbereda sig för att kunna frossa till max.
Vi tycker också om våra djur, Schyffert
Utan oss djurbönder skulle alla gå hungriga i Sverige – även vegetarianer. Det skriver tre bönder idag på Aftonbladets debattsida.