
Var får vi vår näring ifrån?
Hur får vi i oss det vi behöver i rätt mängd? Och var får vi vår näring ifrån, idag och i framtiden?

Ska kött finnas med i våra framtida kostråd?
Just nu läggs grunden för våra framtida kostråd. En viktig fråga att besvara är om kött ska finnas med?

Ladda med bra näring inför Lidingöloppet
Vi berättar hur man kan tänka för att ladda med bra näring både inför Lidingöloppet och för att du ska orka med vardag och träning.

Ökande matkostnader gör att skolorna drar ner på köttet
De ökande matkostnaderna gör att skolorna drar ner på köttet. Men har vi glömt bort skolmatens näringsinnehåll?

Är det skillnad på näringen i kött jämfört med vegetabilier?
Är det skillnad på näringen i kött jämfört med vegetabilier? Och kan vi bara byta ut animaliska livsmedel mot vegetabiliska och ändå få i oss det kroppen behöver?

Kan vi äta kött när vi blir fler?
Hur ser det ut egentligen? Har köttkonsumtionen ökat per capita och kan vi fortsätta äta kött när vi blir fler?

Hur kan man äta billigare mat?
Att välja Nose to Tail är ett sätt man kan äta billigare mat på. Svenskt Kött har tagit fram en ny sida som hjälper dig.

Grilla svenskt med grilltips från Grillbloggen
Lyckas med grillningen i sommar med grilltips från Peter Watz som är grillmästare på grillbloggen. Och se till att grilla svenskt kött!

Festivalen Lollapalooza satsar på svenskt kött
Vill du lyssna på bra livemusik och samtidigt njuta av grillat? Besök då festivalen Lollaplaooza som satsar på svenskt kött.

Träffa Svenskt Kött i Almedalen
Träffa Svenskt Kött i Almedalen – både fysiskt och digitalt. Vi vill gärna samtala om viktiga samhällsfrågor om hur vi kan att säkra den svenska maten idag och i framtiden.

Politiska beslut sätter säkerhet i fokus för bonde och djur
I dagarna har det fattats politiska beslut som vill sätta säkerhet i fokus för bonde och djur. Nu skärps straffen för hemfridsbrott på lantbruk.

Regeringen satsar på stärkt svensk livsmedelsberedskap
Pandemin och kriget i Ukraina har gjort frågan om livsmedelsberedskap högaktuell. Nu satsar regeringen på stärkt svensk livsmedelsberedskap.
Äldre artiklar

Nobelmiddagen serverade svensk lammsadel från Graute gård
Vad är finare än att vara kunglig hovleverantör? Ja, kanske att leverera råvaror till Nobelmiddagen. I år vad det Graute gård som fick uppdraget att leverera lammsadel.

Elisabet Qvarford kommenterar ”Köttets lustar”
I SVT-serien ”Köttets lustar” undersöker komikern Henrik Schyffert sin egen inställning till köttätande. Tittaren får följa med när Henrik Schyffert föder upp två griskultingar i sin lägenhet i Stockholm, besöker grisgårdar, träffar uppfödare och provjobbar på ett slakteri. Men ger programmet en rättvis bild av svensk köttproduktion? Livsmedelsföretagen bad Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött, kommentera serien.

Julfrossa med Edward Blom i Köttpodden
Grönsaker hör inte till julbordet. Däremot kött av alla slag – inte bara gris utan även nöt, lamm och vilt är traditionell julmat. Det menar Edward Blom i Köttpoddens julspecial där du också får tips om hur du ska förbereda sig för att kunna frossa till max.

Vi tycker också om våra djur, Schyffert
Utan oss djurbönder skulle alla gå hungriga i Sverige – även vegetarianer. Det skriver tre bönder idag på Aftonbladets debattsida.