Nyheter

Korv för hela slanten denna vecka

Svenskt Kött är tillsammans med Från Sverige och LRF stolt partner till Årets Kock – svenska mästerskapet i professionell matlagning. Denna vecka, under finalen av Årets Kock, är en av tävlingsuppgifterna att göra korv. Därför vill vi så klart passa på att lyfta denna fantastiska råvara.

Följ Årets Kock tillsammans med Matgeek och Svenskt Kött

Finalen av Årets kock går av stapeln inom kort. Under två intensiva dagar tävlar finalisterna i Annexet på Globen i Stockholm. Svenskt Kött samarbetar med youtubern Johan “Matgeek” Hedberg som filmar och sänder direkt från tävlingen. Följ hans kanaler för att se vad som händer under tävlingsdagarna.

Årets Unga Kock Vinnare 2019

Årets Kockelev 2019

Nu har tävlingen Årets Kockelev gått av stapeln – tävlingen med hållbarhetsfrågan och framtidens förmågor i fokus. Svenskt Kött var självklart på plats och sponsrade de tävlande kockarna med hållbart kött. I detta fallet en hel bringa med ben ifrån nöt.

Svenskt Kött stödjer Årets Kockelev

Svenskt Kött stödjer tävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever. Träffa oss på den andra tävlingsdagen den 7 maj på Gamla Riksarkivet i Stockholm. Vi ses väl?

Vad väljer du till påskbordet?

Lammstek till påsk är en klassiker. Men var ute i god tid för det kan vara knepigt att få tag på färskt svenskt lamm så här års.

​Fossilfritt kött om konsumenten får välja

50 procent av svenskarna vill ha mer klimatsmart kött som är producerat utan fossila bränslen eller råvaror – det visar ny undersökning om svenska folkets attityder till kött. Fler uppger också att de har gått över från att vara vegetarianer till flexitarianer och alltså äter kött ibland.

Unga väljer helst svenskt kött

En stor andel unga vill ha svenskproducerad mat i möjligaste mån, och när unga handlar kött är det viktigaste kriteriet att det är svenskt, visar Ungdomsbarometern.

Äldre artiklar

Glöm inte näringsläran i klimatdiskussionen!

Varje hållbarhetsdiskussion om mat måste ha ett nutritionsperspektiv. Det kan låta så enkelt som att minskad köttkonsumtion är bra såväl för miljön som hälsan. Men allt är inte så enkelt. Det säger med dr Ingrid Larsson och professor Lena Hulthén, i en artikel på nutritonsfakta.se.

Den betande mulen räddar våra hagar

I skolprogrammet Maträtt besöker två ungdomar Kolstorps gård för att få svar på frågan varför vi egentligen behöver bönder. Svaret är inte självklart. För de får bland annat veta att svenska bönder erbjuder ”ekosystemtjänster”.

Scroll to Top