Nyheter

Hållbart med kött i skolrestaurangen

Det finns många idéer om hur maten i offentliga kök kan bli mer hållbar. Men vad funkar egentligen? Dietist och journalist Kajsa Asp Jonson tipsar.

Spenatsoppa med skinkrester

Ta vara på julens rester

Ta vara på julens rester och omvandla skinka, köttbullar och korv till nya rätter med hjälp av smarta tips och både goda och festliga recept.

Tips på glöggsnittar till första advent

Tips på glöggsnittar till advent

Hur ordnar man julmys i Corona-tider? Samla vänner och familj utomhus och prova något av våra tips på glöggsnittar till första advent.

Äldre artiklar

Glöm inte näringsläran i klimatdiskussionen!

Varje hållbarhetsdiskussion om mat måste ha ett nutritionsperspektiv. Det kan låta så enkelt som att minskad köttkonsumtion är bra såväl för miljön som hälsan. Men allt är inte så enkelt. Det säger med dr Ingrid Larsson och professor Lena Hulthén, i en artikel på nutritonsfakta.se.

Den betande mulen räddar våra hagar

I skolprogrammet Maträtt besöker två ungdomar Kolstorps gård för att få svar på frågan varför vi egentligen behöver bönder. Svaret är inte självklart. För de får bland annat veta att svenska bönder erbjuder ”ekosystemtjänster”.

Scroll to Top