Nyheter

Det är skillnad på kött och kött

Var och en väljer själv vad den vill äta, men när du äter kött – välj svenskt, det är både hållbart och smart. Sveriges lantbruk ligger i framkant när det kommer till resursmedvetenhet, god djuromsorg samt hänsyn till klimat och miljö.

Festliga nyårsrecept för ugnen

Dags att börja fundera över vad man ska servera till nyårsaftonens festliga middag. Här bjuder vi på tips samt nio festliga recept med lamm, nöt och gris, som alla lagas i ugnen.

Ny vd på Svenskt Kött

Isabel Moretti blir ny vd på Svenskt Kött vid årsskiftet. Hon har de senaste 10 åren varit på LRF där hon varit chef för Energi och miljöenheten.

Äldre artiklar

Glöm inte näringsläran i klimatdiskussionen!

Varje hållbarhetsdiskussion om mat måste ha ett nutritionsperspektiv. Det kan låta så enkelt som att minskad köttkonsumtion är bra såväl för miljön som hälsan. Men allt är inte så enkelt. Det säger med dr Ingrid Larsson och professor Lena Hulthén, i en artikel på nutritonsfakta.se.

Den betande mulen räddar våra hagar

I skolprogrammet Maträtt besöker två ungdomar Kolstorps gård för att få svar på frågan varför vi egentligen behöver bönder. Svaret är inte självklart. För de får bland annat veta att svenska bönder erbjuder ”ekosystemtjänster”.