Nu lanseras MatRätt – ett läromedel om hållbar matproduktion

MatRätt är ett nytt digitalt läromedel om hållbar produktion och konsumtion av mat. Det är Jordbruksverket tillsammans med LRF som står bakom satsningen. 
Nu lanseras MatRätt – ett läromedel om hållbar matproduktion

MatRätt innehåller färdiga lektioner anpassade efter läroplanen för årskurs 6-9. Det kan användas inom ämnena hem- och konsumentkunskap, biologi, kemi, svenska och bild. Det innehåller även förslag på gymnasiearbeten.

Unga är framtidens konsumenter

Målet med satsningen är att få unga att bli mer medvetna konsumenter eftersom de är framtidens beslutsfattare skriver Jordbruksverket och LRF i ett pressmeddelande. 

– Många unga har en bestämd uppfattning om vilken typ av mat de anser bäst att köpa ur hållbarhetssynpunkt. Deras engagemang är jätteviktigt men få har en bred kunskap om vad en hållbar produktion av mat är. Materialet belyser komplexa och viktiga frågor utifrån olika hållbarhetsperspektiv men med tyngd på den miljömässiga hållbarheten, säger Åsa Lannhard Öberg, projektledare på Jordbruksverket.

MatRätt består av filmer, faktablad, lektioner och förslag på gymnasiearbeten och finns tillgängligt på Gratis i skolan.

Aktuellt

Får man cancer av kött?

Får man cancer av kött?

Har du någon gång hört att man får cancer av kött? Ligger det någon sanning i det påståendet eller hur är det egentligen? Får man cancer av kött?

Blir man sjuk av kött?

Blir man sjuk av kött?

Hur ska man tolka forskningsrapporter kopplat till livsmedel och hälsa? Kan man verkligen säga att man blir sjuk av kött?

Rulla till toppen