Nu lanseras MatRätt – ett läromedel om hållbar matproduktion

MatRätt är ett nytt digitalt läromedel om hållbar produktion och konsumtion av mat. Det är Jordbruksverket tillsammans med LRF som står bakom satsningen. 

MatRätt innehåller färdiga lektioner anpassade efter läroplanen för årskurs 6-9. Det kan användas inom ämnena hem- och konsumentkunskap, biologi, kemi, svenska och bild. Det innehåller även förslag på gymnasiearbeten.

Unga är framtidens konsumenter

Målet med satsningen är att få unga att bli mer medvetna konsumenter eftersom de är framtidens beslutsfattare skriver Jordbruksverket och LRF i ett pressmeddelande. 

– Många unga har en bestämd uppfattning om vilken typ av mat de anser bäst att köpa ur hållbarhetssynpunkt. Deras engagemang är jätteviktigt men få har en bred kunskap om vad en hållbar produktion av mat är. Materialet belyser komplexa och viktiga frågor utifrån olika hållbarhetsperspektiv men med tyngd på den miljömässiga hållbarheten, säger Åsa Lannhard Öberg, projektledare på Jordbruksverket.

MatRätt består av filmer, faktablad, lektioner och förslag på gymnasiearbeten och finns tillgängligt på Gratis i skolan.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email