Tävling – Hur lyfter ni svenska livsmedel?

Jobbar du inom offentliga kök och brinner lite extra för svenska livsmedel? Då kan du vara med i vår tävling och visa hur ni gör just det.
Tävling – Hur lyfter ni svenska livsmedel?

Svenska råvaror och att köttet kommer från Sverige – det är viktigt för många verksamheter som lagar mat till matgäster inom skola, vård och omsorg. Hur ser det ut hos er? Hur lyfter ni svenska livsmedel och det svenska köttet? Är du själv eller känner du någon som jobbar inom storkök och som brinner särskilt för svenska råvaror. Då är ni välkomna att tävla om en temadag om svensk mat med intressanta talare, gårdsbesök och lunch helt anpassad för dig och dina kollegor!

Välkomna att tävla om en temadag om svensk mat med intressanta talare, gårdsbesök och lunch helt anpassad för dig och dina kollegor! Arbetar du med offentliga måltider? Lyfter ni svenska livsmedel i er verksamhet? Om ni gör det kan ni vara med och tävla! Det kan vara något som ni redan gör regelbundet eller en aktivitet ni gör för första gången. Stort och smått – alla bidrag som framhäver svenska råvaror i de offentliga måltiderna är välkomna!

Hur tävlar man?

Det enda du behöver göra är att berätta för oss om vad ni gör för att visa upp de svenska råvarorna i den offentliga måltiden. Det finns inga krav på att det ska vara en viss typ av aktivitet utan visa oss hur ni väljer att prata om svenska livsmedel utifrån vad som passar er. Den aktivitet ni väljer att genomföra kan med fördel arrangeras på offentliga måltidens dag den 17 oktober, men det kan även ske på ett annat datum under oktober månad år 2024. Berätta för oss om det ni gör och ni är med och tävlar! 

Klicka här för att komma till tävlingsformuläret

Vad kan man vinna?

Vinsten är en trevlig och spännande temadag om den svenska maten där vi bjuder in intressanta talare, besöker en gård, bjuder på lunch och pratar om den svenska maten. Vinsten gäller för upp till 30 personer inom er verksamhet och kommer genomföras under våren 2025. Exakt datum, tid och utformning av vinsten planeras tillsammans med vinnaren. Vinsten kommer genomföras inom rimligt avstånd från den vinnande verksamheten, exempelvis inom samma kommun.

Vi reserverar oss för att gårdsbesök inte är möjligt att genomföra överallt i vårt avlånga land, oavsett kommer vi ordna en trevlig dag med intressanta talare, lunch och spännande samtal.

Vem kan vara med och tävla?

Alla verksamheter som serverar offentliga måltider inom skola, vård och omsorg t.ex. kommuner, regioner och privata aktörer kan vara med och tävla.

Hur vinner man?

Vinnaren utses av en jury bestående av Lisa Skogsberg från Svenskt Kött, Angelica Nyström från Svenskmärkning och Axel Hansson från LRF.

Juryn bedömer helheten av hur väl råvaror med svenskt ursprung lyfts i er aktivitet. 
Pluspoäng om:

  • Fördelarna med livsmedel producerade i Sverige presenteras tydligt, gärna både animalier och vegetabilier. 
  • Aktiviteten ökar matgästernas kunskap var maten kommer från och hur den produceras

Sista dag att skicka in ditt bidrag är den 15 november 2024. Vinnaren meddelas 6 december 2024.

Frågor? Kontakta lisa.skogsberg@svensktkott.se 

Vi ser fram emot att läsa om allt spännande som görs för att lyfta livsmedel från Sverige!

/Svenskmärkning, LRF & Svenskt Kött

Aktuellt

Rulla till toppen