Sju kommuner i Dalarna väljer svenskt kött

Från och med oktober kommer alla kommunkök i sju kommuner i Dalarna få lokalt kött från Siljans Chark.
Sju kommuner i Dalarna väljer svenskt kött

Rättviks kommun har sedan tidigare haft lokalt kött i sina kök, och nu följer Mora, Orsa, Älvdalen, Malung-Sälen, Vansbro och Leksand efter i samma riktning, där nya livsmedelsupphandlingar trädde i kraft den 1 oktober. Sedan tidigare får kommunköken i Hedemora, Avesta och Smedjebacken lokalt kött från Siljans Chark.

– Som leverantör har man möjlighet att lämna anbud per kommun på till exempel kött och potatis vilket skapar möjlighet för lokala producenter att konkurrera. I inriktningsbeslutet från politikerna står det att vi ska skapa förutsättningar för att andelen lokalproducerat ska öka i de kommunala köken och därför känns det jättebra att det blev så här, säger Johanna Hamberg, upphandlingscontroller i Mora kommun i ett pressmeddelande från Siljans Chark.

Aktuellt

WWF lanserar ny köttguide

WWF lanserar ny köttguide

Grönt ljus för svenskt kött från djur på naturbeten och ekologisk gris medan allt importerat kött får rött ljus när WWF lanserar ny köttguide.

Höstlov med husmanskost

Höstlov med husmanskost

Nu när det är höstlov passar det riktigt bra med husmanskost. Förutom att den är god och mättande så är den dessutom i säsong på hösten.

Scroll to Top