Sju kommuner i Dalarna väljer svenskt kött

Från och med oktober kommer alla kommunkök i sju kommuner i Dalarna få lokalt kött från Siljans Chark.
Sju kommuner i Dalarna väljer svenskt kött

Rättviks kommun har sedan tidigare haft lokalt kött i sina kök, och nu följer Mora, Orsa, Älvdalen, Malung-Sälen, Vansbro och Leksand efter i samma riktning, där nya livsmedelsupphandlingar trädde i kraft den 1 oktober. Sedan tidigare får kommunköken i Hedemora, Avesta och Smedjebacken lokalt kött från Siljans Chark.

– Som leverantör har man möjlighet att lämna anbud per kommun på till exempel kött och potatis vilket skapar möjlighet för lokala producenter att konkurrera. I inriktningsbeslutet från politikerna står det att vi ska skapa förutsättningar för att andelen lokalproducerat ska öka i de kommunala köken och därför känns det jättebra att det blev så här, säger Johanna Hamberg, upphandlingscontroller i Mora kommun i ett pressmeddelande från Siljans Chark.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top