Sju kommuner i Dalarna väljer svenskt kött

Från och med oktober kommer alla kommunkök i sju kommuner i Dalarna få lokalt kött från Siljans Chark.
Sju kommuner i Dalarna väljer svenskt kött

Rättviks kommun har sedan tidigare haft lokalt kött i sina kök, och nu följer Mora, Orsa, Älvdalen, Malung-Sälen, Vansbro och Leksand efter i samma riktning, där nya livsmedelsupphandlingar trädde i kraft den 1 oktober. Sedan tidigare får kommunköken i Hedemora, Avesta och Smedjebacken lokalt kött från Siljans Chark.

– Som leverantör har man möjlighet att lämna anbud per kommun på till exempel kött och potatis vilket skapar möjlighet för lokala producenter att konkurrera. I inriktningsbeslutet från politikerna står det att vi ska skapa förutsättningar för att andelen lokalproducerat ska öka i de kommunala köken och därför känns det jättebra att det blev så här, säger Johanna Hamberg, upphandlingscontroller i Mora kommun i ett pressmeddelande från Siljans Chark.

Aktuellt

Hösten är lammsäsong

Hösten är lammsäsong

Undrar du varför hösten är lammsäsong? Borde man inte kunna äta svenskt lamm året runt? Jo visst kan man det men hösten är den traditionellt stora lammsäsongen eftersom lammen varit ute hela sommaren och betat.

Biff

Näringen glöms bort

Det pratas ofta om att ta bort kött ur kosten för klimatets skull men i det resonemanget glöms näringen bort. Kött är nämligen väldigt näringsrikt.

Scroll to Top