Årets Kock 2018 blir tuffare än någonsin
Det är dags för Sveriges främsta kockar att planera sin ansökan till Årets Kock – SM i professionell matlagning. Här kommer all information om vad som gäller i år.
Mera korv – Korvfestivalen växer!
Den 10-11 mars är det Korvfestival igen. För fjärde gången arrangerar Korvakademien Sveriges största fest för alla korvälskare.
Garants ekopris till Svenskt Butikskött
Svenskt Butikskött är vinnare av Garants Ekostjärna 2018. Priset delades ut i samband med Ekogalan.
Folkhälsomyndigheten: Resistens mot antibiotika allt större problem
Folkhälsomyndigheten beräknar att bakteriers motståndskraft mot antibiotika kommer att fyrdubblas fram till 2050 och fram till dess kosta 16 miljarder kronor.
Kronhjorstskav blev Årets matbluff
Polaricas Kronhjortskav utsågs av svenska folket till 2017 års mest vilseledande produkt. Köttet är varken vilt eller svenskt som förpackningen ger sken av, utan är uppfött på Nya Zeeland.
Var femte ung person som identifierar sig som vegetarian äter kött
Unga väljer svenskproducerat framför ekologiskt samtidigt som allt fler unga identifierar sig som ”vegovänner” även om de äter kött ibland – det visar den senaste Ungdomsbarometern.
Norrby Gård i Kungsör belönas med HKScans Miljöpris
Paret Anna och Tomas Olsson på Norrby Gård blev vinnarna av HKScans Miljöpris till Leverantör. HKScan vill tillsammans med sina djurleverantörer utveckla och förbättra hela värdekedjan och det miljöpriset ska bidra till att driva utvecklingsarbetet inom miljö framåt.
Lär dig mer om kött i Köttskolan
Vill du gå en grundutbildning i kött? Då kan du göra det i Köttskolan som har sju utbildningar inom kött och omfattar allt mellan att laga kött, hur kött ska hanteras, olika temperaturer och varför svenskt kött är bra. Det är en digital, fri och gratis utbildning som du kan gå när och var du vill.
Sveriges lantbruksuniversitet får FN-uppdrag om antibiotikaresistens
Sveriges lantbruksuniversitet har fått i uppdrag från FN:s Livsmedels- och lantbruksorganisation (FAO) att leda arbetet med att ta fram en manual hur man reducerar antibiotikaanvändningen i djurhållningen på ett ansvarsfullt sätt.
Äldre artiklar
Finalisterna för Årets Kock 2017 är utnämnda
Semifinalen i Årets Kock 2017 är avslutad, och av 18 fantastiska kockar har nu 8 tagit sig vidare och säkrat sina finalplatser i finalen den 2 februari 2017 på Malmö Arena.
Provsmaka Thomas Sjögrens charkrätter på semifinalen i Årets Kock
Nu på tisdag den 23 november avgörs semifinalen av Årets Kock på Helsingborgs Arena. Svenskt kött är som partner givetvis på plats och med oss i montern har vi Thomas Sjögren som bjuder på läckra smakprover komponerade av vinnande produkter från årets Chark-SM.
Thomas Sjögrens rätter gjorda på vinnare av Chark-SM
Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, har gjort tre läckra rätter baserade på tre vinnare av Chark-SM 2016! De utvalda produkterna är vindelnrökt fläskkarré, isterband från Wiktor Olsson samt pustakorv från Tulip.
Allt fler vill ha svenska livsmedel
Mer än varannan konsument tycker att svenskproducerat är en av de viktigaste faktorerna i affären. Förra året var den siffran 48 procent, enligt en undersökning från Demoskop.