Nyheter
Bild saknas

Årets Kock 2018 blir tuffare än någonsin

Det är dags för Sveriges främsta kockar att planera sin ansökan till Årets Kock – SM i professionell matlagning. Här kommer all information om vad som gäller i år.

Kronhjorstskav blev Årets matbluff

Polaricas Kronhjortskav utsågs av svenska folket till 2017 års mest vilseledande produkt. Köttet är varken vilt eller svenskt som förpackningen ger sken av, utan är uppfött på Nya Zeeland.

Norrby Gård i Kungsör belönas med HKScans Miljöpris

Paret Anna och Tomas Olsson på Norrby Gård blev vinnarna av HKScans Miljöpris till Leverantör.  HKScan vill tillsammans med sina djurleverantörer utveckla och förbättra hela värdekedjan och det miljöpriset ska bidra till att driva utvecklingsarbetet inom miljö framåt.

Lär dig mer om kött i Köttskolan

Vill du gå en grundutbildning i kött? Då kan du göra det i Köttskolan som har sju utbildningar inom kött och omfattar allt mellan att laga kött, hur kött ska hanteras, olika temperaturer och varför svenskt kött är bra. Det är en digital, fri och gratis utbildning som du kan gå när och var du vill.

Äldre artiklar

Provsmaka Thomas Sjögrens charkrätter på semifinalen i Årets Kock

Nu på tisdag den 23 november avgörs semifinalen av Årets Kock på Helsingborgs Arena. Svenskt kött är som partner givetvis på plats och med oss i montern har vi Thomas Sjögren som bjuder på läckra smakprover komponerade av vinnande produkter från årets Chark-SM.

Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs

Thomas Sjögrens rätter gjorda på vinnare av Chark-SM

Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, har gjort tre läckra rätter baserade på tre vinnare av Chark-SM 2016! De utvalda produkterna är vindelnrökt fläskkarré, isterband från Wiktor Olsson samt pustakorv från Tulip.

Allt fler vill ha svenska livsmedel

Mer än varannan konsument tycker att svenskproducerat är en av de viktigaste faktorerna i affären. Förra året var den siffran 48 procent, enligt en undersökning från Demoskop.

Rulla till toppen