Svenskt griskött – snart på kinesernas tallrikar
Svenskt griskött lockar den kinesiska köttbranschen vars representanter nyligen besökte Sverige. Export till Kina är en chans för svenska grisbönder att öka sin lönsamhet.
Sveriges arbete mot antibiotikaresistens förebild i EU
Den svenska modellen för att motverka antibiotikaresistens hos djur kan vara en förebild för andra medlemsländer. Det anser EU:s generaldirektorat för hälsa och livsmedelssäkerhet.
Från hamburgare till biokol – och tillbaks igen
Studenter från SLU ska tillsammans med bland andra KLS Ugglarps och Hamburgerkedjan Max arbeta med ett cirkulärt pilotprojekt – där matrester blir biokol som sedan används i köttproduktionen igen.
Äntligen färsk svensk kebab i kyldisken!
I dagarna lanserar Amir Kheirmand, Sveriges Mästerkock 2014, en helt ny kebabserie genom sitt egna varumärke Schysst käk. Serien innehåller förutom klassisk kebab också kycklingkebab och gyros samt tillhörande kebabsåser.
Vårtider är grilltider
Våren är äntligen här i nästan hela landet och med den åker grillarna fram. Det är lätt att känna sig lite ringrostig när det var ett halvår sen man grillad sist. Här har vi samlat bra tips med allt från tillagningstider till passande styckdetaljer.
Beställ styckningsscheman – bra deal till sista maj!
Just nu behöver du bara betala frakt- och expeditionsavgift för våra populära styckningsscheman. Passa på att beställa nya nu! Erbjudandet gäller fram till sista maj.
Svensk mjölkkossa blir hamburgare
Hamburgare gjorda på kött från svenska mjölkkor. Det är en viktig del av stjärnkocken Johan Jureskogs senaste affärsidé.
LRF hjälper City Gross med köttguide
City Gross tar LRF till hjälp för att vidareutveckla sin kvalitetsguide för köttprodukter.
Meny i P1 om Tala Smak – så smakar griskött
I senaste avsnittet av Meny berättar Lars-Peder Hedberg om ett framväxande matspråk. Ett språk som beskriver vad maten smakar. Så att vi kan bli mer exakta än ”gott” och ”äckligt”.
Idag är det Fransyskans dag!
Idag, den 8 april är det Fransyskans dag. Dagen instiftades 2016 av Svenskt Kött som vill lyfta fram en lite bortglömd styckningsdetalj. Rätt styckad och tillagad blir fransyskan en favorit både hemma och på restaurang.
Allt mer svenskt i offentliga kök
Ny statistik visar att värdeandelen för svenska animaliska livsmedel inom offentlig sektor uppgick till 67 procent under 2017, en dryg procentenhet mer än året innan.
Köttbranschen utlyser tre miljoner till branschutveckling
Nu går det att söka anslag till projekt med fokus på bland annat att säkra fortsatt hög djurvälfärd, hållbar köttproduktion, fortsatt låg användning av antibiotika samt ökad lönsamhet inom näringen. Slakterierna tillsammans med producentföreningarna för nöt, gris och lamm står bakom branschutvecklingspengarna som kan sökas fram till den 15 maj.
Äldre artiklar
Svenskt Kött och Tala Smak kartlägger smakegenskaperna i kött
Vad smakar egentligen skinkan, entrecôten eller lammkotletterna? Det måste väl finnas något mer att säga än ”jättegott”?
Emelie Johanssons nyskapande griljeringar till julskinka
Hur tänker du griljera din skinka i år? Med en oväntad japansk touch, traditionellt senapasgrillad, med apelsin eller med rostad lök? Emelie Johansson har tagit fram fyra skinkrecept med tillbehör för Svenskt kött.
HKScans miljöpris
HK Scan har instiftat ett nytt miljöpris. Företaget kommer att belöna en duktig, miljömedveten leverantör av gris, nöt eller lamm som får Årets miljöpris.
Exceptionell råvara – svenskt griskött i toppklass
För första gången har gris fått utmärkelsen Exceptionell råvara. Hela fem grisar fick i år utmärkelsen. Men allra högst poäng för gris vid Exceptionell råvaras smakmöte gick till den första slaktade mangalitzan i modern tid.