Dagligvarugalan 2019: Här är finalisterna i Årets Kött- och Charkuteriavdelning

Efter flera månaders juryarbete har nu tre finalister utsetts i Svenskt Kötts kategori Årets Kött- och Charkuteriavdelning på Dagligvarugalan.

Dagligvarugalan är branschens stora galakväll där alla duktiga medarbetare i dagligvarubranschen runt om i landet står i fokus och får en välförtjänt plats i rampljuset. I år äger galan rum den 19 september i Stockholms Stadshus. Vinnaren av Årets Kött- & Charkuteriavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom att med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfta fram köttavdelningen.

Priset är instiftat för att främja butiker som aktivt arbetar med:

  • Att förmedla kunskap om kött i allmänhet och svenskt kött i synnerhet
  • Kunniga och engagerade medarbetare
  • Praktiska säljlösningar som inspirerar till merköp och nya matupplevelser
  • Sortiment som är attraktivt och matchar kundernas efterfrågan

Och finalisterna är…

Stora Coop Varberg

Butikens kött- och charkuteriavdelning är bemannad sju dagar i veckan med kunniga och erfarna styckmästare, som maler den egna färsen, styckar det mesta av köttet i avdelningen och gör pannfärdiga lösningar. För att minimera matsvinnet har man ett tätt samarbete med kockarna i butiken. Självklart samarbetar man med lokala leverantörer som Mostorps gård och Wapnö gård. Alla i avdelningen har ett stort engagemang för kvalitet och att ge kunderna det de vill ha.
Stora Coop Varberg

ICA Kvantum Liljeholmen, Stockholm

Ica Kvantum Liljeholmen har ett brett och imponerande utbud i sin manuella köttdisk, som presenteras snyggt, inspirerande och säljande. Butiken packar dessutom sitt eget kött i atmosfär med egna maskiner. Det pannfärdiga sortimentet håller också högsta kvalitet. Butiken väljer att i stor utsträckning gå bort från det fabriksstyckade och industripackade för att satsa hårt på lokala och småskaliga producenter med stort hållbarhetsfokus.
ICA Kvantum Liljeholmen, Stockholm

ICA Maxi Nacka

Här satsar man på saluhallskänsla trots att butiken är en av de större Maxibutikerna. Utbudet av charkuterier är både brett och djupt, och den manuella köttdisken har ett utmärkt sortiment med fokus på svenskt hängmörat. Butiken satsar också hårt på att utbilda personalen. Allra mest glänser Ica Maxi Nacka i presentationen av det packade köttet där inte minst lokala leverantörer lyfts fram. Påpassliga gavelexponeringar lyfter avdelningen till högsta klass.
ICA Maxi Nacka

Juryns arbete med att utse finalisterna i kategorin har pågått sedan i våras. Juryn består av Isabel Moretti – Svenskt Kött, Majsan Pense – Coop, Ingela Stenson – United Minds, Magnus Pettersson – Jakobsdals, Eric Persson – Crossover Creative, samt Joachim Björk – Fri Köpenskap.

Aktuellt

Flankstek teriyaki med nudel och grönsakswok

Är kött dåligt för hälsan?

Ofta framställs rött kött som cancerframkallande och att det är ett livsmedel att undvika. Men stämmer det? Eller är kött bra för hälsan?

Scroll to Top