ICA Kvantum Liljeholmen har årets Kött- och Charkuteriavdelning

Vinnaren av Årets Kött- & Charkuteriavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom att med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfta fram köttavdelningen och det har ICA Kvantum Liljeholmen.

Under 2019 års festliga Dagligvarugala på Stadshuset i Stockholm korades en rad vinnare och bland dem alltså ICA Kvantum Liljeholmen. 

Juryns motivering

Årets Kött- och charkuteriavdelning har en imponerande kvalitet, höjd och bredd i allt från volym till detaljer. De arbetar modernt, med sortiment som känns i tiden och med recept som drar nytta av rådande trender där råvara, kunskap och atmosfär får ta plats. Butiken går bort från det fabriksstyckade och industripackade och exponerar maten med saluhallskänsla. Kunnig personal och tonkänslig kommunikation ger oss vinnaren, som är Ica Kvantum Liljeholmen”

Satsar lokalt och hållbart

Ica Kvantum Liljeholmen har ett brett och imponerande utbud i sin manuella köttdisk, som presenteras snyggt, inspirerande och säljande. Butiken packar dessutom sitt eget kött i atmosfär med egna maskiner. Det pannfärdiga sortimentet håller också högsta kvalitet. Butiken väljer att i stor utsträckning gå bort från det fabriksstyckade och industripackade för att satsa hårt på lokala och småskaliga producenter med stort hållbarhetsfokus.

Svenskt kött sponsrar kategorin

Svenskt kött är mycket stolta över att vara kategorisponsor till Årets Kött- och Charkuteriavdelning i Dagligvarugalan. Priset är instiftat för att främja butiker som aktivt arbetar med:

  • Att förmedla kunskap om kött i allmänhet och svenskt kött i synnerhet
  • Kunniga och engagerade medarbetare
  • Praktiska säljlösningar som inspirerar till merköp och nya matupplevelser
  • Sortiment som är attraktivt och matchar kundernas efterfrågan

Vinnaren av Årets Kött- & Charkuteriavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom att med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfta fram köttavdelningen.

Juryns arbete med att utse finalisterna i kategorin har pågått sedan i våras. Juryn består av Isabel Moretti – Svenskt Kött, Majsan Pense – Coop, Ingela Stenson – United Minds, Magnus Pettersson – Jakobsdals, Eric Persson – Crossover Creative, samt Joachim Björk – Fri Köpenskap.

Du kan läsa om alla vinnare i galan på friköpenskap.se

Aktuellt

Cuban sandwich med mojomarinerad porchetta på skinkinnanlår

Mat för en annorlunda påsk

Årets påskvecka kommer inte likna vanliga vanliga påskar, därför tipsar vi här om mat för en annorlunda påsk.

Tallrik

Hur mycket kött äter vi egentligen?

Nya rapporten från Jordbruksverket svarar på; hur mycket kött äter vi egentligen? Hur stor andel är svenskt? Och hur långt ifrån Livsmedelsverkets kostrekommendationer ligger vi egentligen?