Dessa kan vinna kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning på Dagligvarugalan!

Svenskt Kött är stolt sponsor till kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning på Dagligvarugalan. Den 12 september får vi veta vilken butik som vinner!

Butiksbranschens egen happening, Dagligvarugalan, går av
stapeln på Stockholm Waterfront för femte året i rad den 12 september. Vinnaren
av Årets Kött- och Charkuteriavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom
att med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfta
fram köttavdelningen.

Tre butiker är
nominerade i kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning:

Coop Daglivs, Stockholm

Med ambitionen att skapa en saluhallskänsla har kött och charkavdelningen en
central roll i denna butik. Den kunniga och engagerade personalen erbjuder ett
brett och snyggt exponerat kött- och charksortiment såväl i den manuella disken
som i packad form. Här finns de fina styckningsdetaljerna tillsammans med
pannfärdigt. Allt för att passa den jäktade storstadskundens olika inköpsbehov.

ICA Kvantum, Kungsbacka

Butiken kommunicerar stor kunskap till kunderna. Kunniga styckmästare delar
med sig av middagstips, tillagning och köttkunskap. Här är det professionellt i
alla avseenden. Lokala premiumprodukter kännetecknar det attraktiva sortimentet
som även omfattar pannfärdiga rätter och sambandsexponeringar.

ICA Kvantum, Skövde

I denna butik arbetar medarbetarna inom kött och chark engagerat och med en
personlig touch. Här styckas och förädlas kött efter kundens önskemål.
Charkavdelningen erbjuder dagliga provsmakningar. Kött- och charkavdelningens
gemensamma nämnare är ökad matinspiration för kunden som ”vill leva lite
godare”. Här marknadsförs konsekvent lokala och svenska produkter.

Priset Årets Kött- och Charkuteriavdelning är instiftat för
att främja butiker som aktivt arbetar med:

  • Att förmedla kunskap
    om kött i allmänhet och svenskt kött i synnerhet
  • kunniga och
    engagerade medarbetare
  • praktiska
    säljlösningar som inspirerar till merköp och nya matupplevelser
  • ett sortiment som
    visa på respekt för hela djurets anatomi
  • sortiment som är
    attraktivt och matchar kundernas efterfrågan.

Juryn

  • Maria Forshufvud, vd Svenskt kött
  • Göran Rylin, Scan
  • Rolf Törner, utbildare Icaskolan
  • Eric Persson, matkommunikatör och utbildare, Food People
  • Nils Ellström, vice vd, Mentor Communications (ordförande)

Mer information

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top