Dessa kan vinna kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning

Svenskt kött är stolt sponsor till kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning på Dagligvarugalan. Tre butiker är nominerade till priset. Den 11 september får vi veta vilken butik som vinner! 

Butiksbranschens egen happening, Dagligvarugalan, går av stapeln på Stockholm Waterfront för sjätte året i rad den 11 september. Vinnaren av Årets Kött- och Charkuteriavdelning ska vara en butik som utmärker sig genom att med engagemang och stor kunskap om kött, kombinerat med affärskänsla, lyfta fram köttavdelningen.

Tre butiker är nominerade i kategorin Årets Kött- och Charkuteriavdelning:

Coop City, Kristianstad

Här finns det säljtryck och säljglädje i kött- och charkavdelningen. Kunniga och engagerade medarbetare förmedlar sina kunskaper om tillagning, middagstips och arrangerar kurser för kunderna. Sortimentet är brett och omfattar lokala produkter liksom pannfärdiga rätter. 

ICA Stop, Täby

Lång erfarenhet i kombination med nyfikenhet kännetecknar denna kött-och charkavdelning. Ekologiska produkter och lokala producenter prioriteras. Här hängmöras, liksom styckas nöt- fläsk- och kalvkött. Allt för att erbjuda den finaste kvaliteten på styckningsdetaljerna i såväl manuell som packad form. 

Coop Daglivs, Fridhemsplan

I denna butik erbjuder den kunniga och engagerade personalen ett brett och snyggt exponerat kött- och charksortiment i såväl den manuella disken som i disken med packade varor. Variationen är stor med allt från pannfärdigt till styckade detaljer. Här finns en saluhallskänsla där kött- och charkavdelningen har en mycket viktig roll.  

Priset Årets Kött- och Charkuteriavdelning är instiftat för att främja butiker som aktivt arbetar med:

  • Att förmedla kunskap om kött i allmänhet och svenskt kött i synnerhet
  • kunniga och engagerade medarbetare
  • praktiska säljlösningar som inspirerar till merköp och nya matupplevelser
  • ett sortiment som visa på respekt för hela djurets anatomi
  • sortiment som är attraktivt och matchar kundernas efterfrågan.

Juryn

  • Maria Forshufvud, vd Svenskt kött
  • Göran Rylin, Scan
  • Rolf Törner, utbildare Icaskolan
  • Eric Persson, matkommunikatör och utbildare, Food People
  • Nils Ellström, vice vd, Mentor Communications (ordförande)

Mer information

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top