Svenskt Kött introducerar ett nytt djur – fläskharen
Svenskt Kött presenterar en världssensation som kan bli en ny favorit under påsken. Fläskharen är här!
Vill du vara med i Svenskt Kötts instafett?
Svenskt Kött lämnar varje vecka över sitt instagram-konto till en köttbonde eller branschperson som publicerar bilder från sin vardag. Vill du vara med i instafetten och sprida kunskap om svensk köttproduktion?
Så gör du för att fira påsk med svenskt lamm
Lammstek är en klassiker till påskmiddagen, men det kan vara knepigt att få tag på färskt svenskt lamm så här års. Här kommer tipsen och alternativen!
Fler och fler märker svenskt
Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige har utvecklats mer än väntat. Därför kan licensavgiften sänkas. Ursprungsmärkningen utökas även med en kategori för hund-och kattmat.
Sommartid – nu ställer vi fram grillen!
Äntligen är det sommartid och med den ställer vi fram grillen, och naturligtvis också klockan. Känner du dig lite ringrostig efter en grillfri vinter så kan du fräscha upp kunskaperna i Köttskolans kurs Grilla.
Dags för korvfest i helgen!
Så var det dags för korvfest igen! 10-11 mars är det korvfestival på Nackastrandsmässan i Stockholm. Och självklart blir det mycket svensk korv.
Nu kommer tredje säsongen av Köttpodden
Den uppskattade Köttpodden fortsätter med en tredje säsong. Först ut är matdrottningen Christina Möller som bland annat berättar vilka råvaror du bara måste ha hemma.
Köttkonsumtionen minskar – det svenska köttet ökar
Idag publicerade Jordbruksverket siffror för den totala konsumtionen av kött under 2017. Siffrorna visar en tydlig nedgång av köttkonsumtionen med 2.2 kg.
Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez
Vad är färskkorv och vad består de av? Vad ska man tänka på när man äter färskkorv? Spana in Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez och lär dig mer färskkorvar.
Lilla korvskolan: Isterband, medvurst och salami
Fermentering är en av de äldsta metoderna för att förlänga hållbarheten på mat, något som man gör med korvarna isterband, rökt medvurst och salami.
Dags att nominera till årets kött- och charkavdelning
Har din butik Sveriges bästa kött- och charkuteriavdelning som alltid gör det där lilla extra för att kunden ska gå hem riktigt nöjd? Då är det läge att nominera den till Dagligvarugalan där Svenskt Kött är stolt kategoripartner.
Lilla korvskolan: Falukorv, prinskorv och wienerkorv
Falukorv, prinskorv och wienerkorv, frukostkorv och liknande korvar kallas för emulsionskorvar. Dessa värmebehandlas efter stoppning och är tillagade när de köps.
Äldre artiklar
Simtuna ansluter sig till Cowfunding
Cowfunding är ett nytt sätt att sälja kött från väl valda gårdar via nätet. Sedan 2015 har företaget funnits i Skåne, nu utökar man verksamheten till Stockholm.
KLS Ugglarps arrangerar leverantörsträffar tillsammans med Max
KLS Ugglarp fortsätter med sina populära leverantörsträffar, i år tillsammans med Max hamburgare. Senast har tre träffar hållits i Laholm, Eringboda och Kalmar.
Allt fler köper svenskt
Svensk mat blir allt populärare och det visar sig nu i försäljningssiffrorna. Statistiken för tredje kvartalet i år visar på en fortsatt ökad försäljning av svenskproducerade livsmedel. Allt fler köper helt enkelt svenskt.
Bara svenskt kött på IKEAs julbord
På Ikeas julbord i år har kvaliteten på råvarorna stått i fokus och det serveras bara svenskt kött.