Bara svenskt kött på IKEAs julbord

På Ikeas julbord i år har kvaliteten på råvarorna stått i fokus och det serveras bara svenskt kött. 

I slutet på november dukades det första av IKEAs julbord upp för i år och det kommer att serveras på alla IKEA-varuhus runt om i landet fram till den 23 december. Varje dag serveras vällagade rätter med råvaror av hög kvalitet som i år har fått extra mycket kärlek och omsorg. De bjuder bland annat på kött med enbart svenskt ursprung och serverar alltid hållbart fångad och odlad lax och sill. Utöver det har de flera olika vegetariska tillbehör och alternativ för att alla ska kunna njuta av ett riktigt gott julbord.

– Ett modernt julbord har något för alla. Kött från Sverige, ansvarsfullt certifierad fisk och skaldjur och flera vegetariska alternativ och tillbehör, säger Ann Holster, chef för IKEA Food i Sverige.

IKEA blandar det storskaliga med det småskaliga, och har i år exempelvis kunnat ta fram prinskorv på svensk utegris. Andra nyheter är bland annat rå grönkåls- och rödbetssallad, vetekornssallad, rostbiff, julkorv på svensk kyckling m.m.

– Julbordet är numera en välkänd svensk tradition och vi vill att så många som möjligt ska kunna äta ett vällagat julbord med svenska råvaror av hög kvalitet, säger Ann Holster.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email