Hela Sverige doftar gott! (Och inte bara i jul!)

Vi spanar ett nytt intresse för bra råvaror - det bådar gott för nästa år.

Snart är det jul igen och det börjar dofta gott av god mat hemma i många kök. Intresset för matlagning växer vilket är glädjande. Vi märker det i samband med den köttutbildning som Svenskt Kött genomför i livsmedelshandeln. Butiksmedarbetare berättar om ändrade inköpsmönster och hur framdelskött och långkok håller på att göra sitt intåg som helgmat. Filén får maka på sig. Diskussionen om bra råvaror som representerar sunda värden är också på väg att ta fart.

Även initiativ som Köttfri måndag är tecken på ökat intresse för vad vi äter. Vi tycker det är bra att intresset för mat ökar och vår uppfattning är mycket enkel: ät bra kött när du äter kött, och med bra kött menar vi svenskt kött. Det finns många skäl till det.

Till våra julrecept!

 

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top