Thomas Sjögrens rätter gjorda på vinnare av Chark-SM

Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, har gjort tre läckra rätter baserade på tre vinnare av Chark-SM 2016! De utvalda produkterna är vindelnrökt fläskkarré, isterband från Wiktor Olsson samt pustakorv från Tulip.
Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs

Den 23e november avgörs semifinalen i Årets Kock på Helsingborg Arena. Då Svenskt kött samarbetar med både Chark-SM och Årets Kock ville vi kombinera dessa två goda ting.

Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, fick välja ut tre vinnare bland 16 olika klasser av charkuterier. Av de tre utvalda komponerade han sedan tre rätter:

Bakad hälleflundra med ragu på Pusta-korv och paprika

Vindelnrökt fläskkarré i tunnbröd med bakat äpple och senapsmajonnäs

Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs

I samband med semifinalen kommer Thomas Sjögren att bjuda på några av rätterna i Svenskt kötts monter.

Tävlingen Årets Kock

Årets Kock är det svenska mästerskapet i professionell matlagning. Målet med tävlingen är att sätta gastronomin högt på agendan i samhället. Tävlingen Årets Kock arrangeras tillsammans med olika partners med stöd av Gastronomiska AkademienSvenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock. 

Aktuellt

Järn från vegetabilier tas upp lika lätt som järn från kött

Är järnbrist vanligt?

Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.

Har vi ändrat vad vi äter?

Har vi ändrat vad vi äter?

Januari är ofta en nystart och många vill äta bättre. Men hur har vi ändrat vad vi äter de senaste 50 åren?

Varför äter vi gris i Sverige?

Varför äter vi gris i Sverige?  

I Svenskt Kötts nya film svarar Richard Tellström på frågan ”varför äter vi gris i Sverige”? Tillsammans med Johanna Westman berättar han om grisens historia.

Rulla till toppen