Den 23e november avgörs semifinalen i Årets Kock på Helsingborg Arena. Då Svenskt kött samarbetar med både Chark-SM och Årets Kock ville vi kombinera dessa två goda ting.
Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, fick välja ut tre vinnare bland 16 olika klasser av charkuterier. Av de tre utvalda komponerade han sedan tre rätter:
Bakad hälleflundra med ragu på Pusta-korv och paprika
Vindelnrökt fläskkarré i tunnbröd med bakat äpple och senapsmajonnäs
Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs
I samband med semifinalen kommer Thomas Sjögren att bjuda på några av rätterna i Svenskt kötts monter.
Tävlingen Årets Kock
Årets Kock är det svenska mästerskapet i professionell matlagning. Målet med tävlingen är att sätta gastronomin högt på agendan i samhället. Tävlingen Årets Kock arrangeras tillsammans med olika partners med stöd av Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.