Provsmaka Thomas Sjögrens charkrätter på semifinalen i Årets Kock

Nu på tisdag den 23 november avgörs semifinalen av Årets Kock på Helsingborgs Arena. Svenskt kött är som partner givetvis på plats och med oss i montern har vi Thomas Sjögren som bjuder på läckra smakprover komponerade av vinnande produkter från årets Chark-SM.

Som partner till Årets Kock kommer Svenskt kött att ha en monter på semifinalen i Helsingborg. Där kommer vi bjuda på två olika smakprover av Thomas Sjögrens nykomponerade charkrecept.

Thomas fick i uppdrag att komponera recept på råvaror från hans eget utvalda favoriter bland vinnarna i årets Chark-SM. Eftersom Thomas kommer från Vindeln var det lätt att välja ut den första råvaran, Vindelnrökt fläskkarré. Av karrén gjorde han en variant på sin barndomsfavorit, Vindelnrökt fläskkarré i tunnbröd med bakat äpple och senapsmajonnäs. Den andra råvaran han valde var Wictor Olssons Isterband och av den gjorde han ett spännande och kreativt recept på tilltugg, Bakad morot med isterbands-strössel och ancho-majonnäs.

Tävlingen Årets Kock

Årets Kock är det svenska mästerskapet i professionell matlagning. Målet med tävlingen är att sätta gastronomin högt på agendan i samhället. Tävlingen Årets Kock arrangeras tillsammans med olika partners med stöd av Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock. Årets Kock är ett helägt dotterbolag till Restaurangakademien.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email