Svenskt kött är på plats på Chark-SM

Med lite mindre än en månad kvar till den stora branschdagen Chark-SM förbereder charkuteriföretagen i Sverige sina tävlingsbidrag för inlämning i nästa vecka. Svenskt kött kommer att finnas på plats både i juryn och på den stora Charkdagen i Göteborg den 27 oktober.

Anmälan till att delta i den stora kvalitetstävlingen Chark-SM stängdes den 1 september. Inlämningen av bidrag sker nästa vecka och veckan därefter kommer domarpanelen att bedöma de olika tävlingsbidragen. 

Svenskt kött är med i domarpanelen

Svenskt kött deltar i Chark-SM:s domarpanel. Det är över 750 charkuterier i 16 olika produktklasser som ska bedömas under två dagar utifrån fastlagda kriterier och helt felfria produkter belönas med guldkvalitet. 

I varje klass kommer en svensk mästare koras som bedöms hålla extra hög kvalitet. Nytt för i år är att man utöver produktklassen kan tävla om utmärkelsen Bästa klimatanpassade charkprodukt 2016. 

Träffa oss på Chark-SM

Den stora charkdagen med Chark-SM, branschmässa, konferens och bankett är en av livsmedelssveriges största samlingsplatser. Mässan är öppen för alla som arbetar inom eller i anslutning till kött- och charkbranschen. Anmäl dig som besökare till Chark-SM här.

Som en av huvudsponsorerna kommer Svenskt kött ha en monter på plats. Där kommer vi tillsammans med Svenskmärkning informera om märkesövergången från Svenskt kött till Kött från Sverige

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email