Svenskt kött är stolt huvudsponsor av Chark-SM

Svenskt kött går in som huvudsponsor i Chark-SM. I Chark-SM utses Sveriges bästa charkuterier, med syfte att underlätta för konsumenter att hitta produkter av högsta kvalitet.

Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel. Det är också ett av livsmedelssveriges största samlingsplatser, räknas som kött- och charkbranschens viktigaste evenemang och har som syfte att bidra till kvalitetsutveckling och att vägleda konsumenten om vad som är bra charkuterier.

Tävla i Chark-SM

Anmälan till tävlingen är öppen och sista anmälningsdagen är torsdagen den 1 september 2016. Var med och tävla i någon eller flera av klasserna, till exempel falukorv, julskinka, starkt kryddade korvar, pastej och sylta, rökta helköttsprodukter och många fler.

Över 750 charkuterier tävlar i 16 olika produktklasser och fokus är helt på kvalitet. Charkuteriernas kvalitet bedöms enligt tydliga kriterier och av en kunnig domarpanel. Vinnarna koras den 27 oktober i Eriksbergshallen i Göteborg.

Charkdagen samlar branschen

Den stora charkdagen med Chark-SM, branschmässa, konferens och bankett är en given mötesplats för branschen. Mässan är öppen för alla som arbetar inom eller i anslutning till kött- och charkbranschen.

Arrangemanget startade 2001 och anordnas vartannat år. Charkuterierna blindtestas enligt strikta kvalitetskrav av en oberoende och kvalificerad jury med stor charkkompetens. Chark-SM arrangeras av SP Food and Bioscience. Huvudsponsorer är Svenskt kött tillsammans med Lyckeby Culinar AB, Charksupport AB och PCS Flavour.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top