Höstlammen är här!

Hösten är högsäsong för lamm. På Svenskt Kötts nya kampanjsajt höstlamm.se kan du lära dig allt om lamm, varför just hösten är lammsäsong och inspireras av härliga recept.  

Höstlamm föds på våren och slaktas under hösten vid ungefär 6 månaders ålder efter avslutad betessäsong. Det här är en traditionella lammuppfödningen i Sverige och majoriteten av alla föds upp på det sättet. I dag föder svenska lammbönder upp djur året om för att kunna möta efterfrågan på färskt lammkött året runt, men det är på hösten som tillgången är allra bäst.

Betar ute så länge gräset växer

I Sverige är får och lamm ute på bete så länge gräset växer. På så sätt hjälper de till att hålla landskapen vackra och öppna. Och det gör i sin tur att blommor, fåglar och insekter kan leva gott. Svenska får gör en stor insats för den biologiska mångfalden, de betar på marker som inte går att odla.

En tredjedel är svenskt

Av det lammkött vi äter i Sverige är bara ungefär en tredjedel svenskt. Resten är importerat från framförallt Irland och Nya Zeeland. 

På höstlamm.se kan du läsa mer om den svenska uppfödningen av lamm och där har vi också samlat våra allra bästa lammrecept.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email