Testa en ny styckdetalj på nyårsafton

På nyårsafton vill man servera något festligt som till exempel oxfilé, men det finns fler lyxiga styckdetaljer från nöt, kalv, lamm och gris som passar till nyårssupén.

Det är bara några dagar kvar av 2016 och de flesta av oss planerar just nu för nyårsmiddagen innan vi säger adjö till det gångna året. Många förknippar nyårsafton med lyxiga rätter och då i synnerhet oxfilé. Men det finns flera lyxiga styckdetaljer från nöt, kalv, lamm och gris som passar precis lika bra till festmiddagen. Fördelen med att välja andra mer ovanliga styckdetaljer är det lägre priset och att det är ett hållbart sätt att äta kött eftersom man tar till vara på hela djuret.

Nötrecept på oxkind och biff

Recept på kalvinnanlår, kalventrecôte och kalvkotlett

Recept på lammentrecôte, lammfilé, lammytterfilé och lammrostbiff

Grisrecept på kotlettrad och fläskfilé

Alla våra nyårsrecept hittar du här. Och naturligtvis finns det flera recept på oxfilé bland dem.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top