Recept
  • Griskött

  • Nötkött

  • Lammkött

  • Kalvkött

  • Chark

  • Typ av måltid

  • Säsong / Tema

  • Tillagning

  • Kriterier

  • Världens kök

Helstekt fläskytterfilé med stuvad savojkål och potatismynt

Helstekt fläskytterfilé med stuvad savojkål och potatismynt

Helstekt fläskytterfilé med stuvad savojkål och potatismynt är både festligt och gott. Denna rätt passar att servera till helgen, till nyår eller påsk.

Mandelkaka med blåbärskompott, gräddparfait och oxalis

Mandelkaka med blåbärskompott, gräddparfait och oxalis

Prova den här efterrätten på nyårsafton – mandelkaka med blåbärskompott och oxalis. Det här är deserten i Desirée Jaks nyårsmeny för Svenskt Kött.

Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp

Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp

Kotlett med sauterad kål, ärtor och svamp är huvudrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött. I säsong med kål och svamp, svenska ärtor finns i frysen.

Tartar på lamm med sotad och picklad lök, mandelcrust och ostmajonnäs

Tartar på lamm med sotad och picklad lök, mandelcrust och ostmajonnäs

Förrätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött – tartar på lamm med sotad och picklad lök. Hälften lök och hälften lamm gör den snäll mot plånboken.

Kroketter på slarvsylta med pepparmajonnäs

Kroketter på slarvsylta med pepparmajonnäs

Krämiga och frasiga kroketter på slarvsylta passar perfekt som tilltugg till champagne. Första rätten i Desirée Jaks nyårsmeny med svenskt kött.

Lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons & torkade tomater

Lammtartar på smörstekt bröd med smetana

Thomas Sjögren har skapat denna lammtartar på smörstekt bröd med smetana, cornichons, torkade tomater.

Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon

Frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon

Dessa frasiga rårakor med pepparrotskräm, sidfläsk, grönkålschips och whiskeylingon är framtaget av Emilia Nilsson. Perfekt till påskbuffén!

Fläskkotletter med ugnsbakad purjolök, apelsindressing och hasselnötter

Fläskkotletter med ugnsbakad purjolök, apelsindressing och hasselnötter

Dessa fläskkotletter med ugnsbakad purjolök, apelsindressing och hasselnötter är en härlig festrätt som passar att servera inför jul.

Svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcréme

Svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème

Griskött är underskattat till festen. Varför inte laga en svamp- och plommonfylld fläskkarré med ugnsrostade grönsaker och getostcrème till nyårsafton?

Helstekt fläskytterfilé med knaprig topping, rotselleripuré och balsamicosky

Helstekt fläskytterfilé med knaprig topping, rotselleripuré och balsamicosky

Laga något festligt för en mindre peng, som helstekt fläskytterfilé med knaprig topping, rotselleripuré och balsamicosky.

Bookmaker toast-snittar med confiterade vakteläggulor

Bookmaker toast-snittar med confiterade vakteläggulor

Bookmaker toast-snittar med confiterade vakteläggulor passar som god plockmat till högtider som nyår eller påsk. En klassiker i miniformat!

Biff Wellington med madeirasås, rostad jordärtskocka och potatis

Biff Wellington med madeirasås, rostad jordärtskocka och potatis

Sugen på en riktigt lyxig klassiker till nyår? Testa Sigird Báránys recept på Biff Wellington med madeirasås, rostad potatis och jordärstkocka.

Laga något gott med…

Nya recept

Ramen med chashu

Ramen med chashu

Ramen, som är en japansk soppa, är gott att servera som värmande middag. Denna ramen med chashu passar både till helg och vardag.

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky

Pannbiff med löksky är en klassiker i det svenska köket. En riktig husmansrätt. Servera med kokt potatis, lingon och pressgurka på klassiskt vis. 

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen