
Hur visar offentliga kök att de jobbar med svenska råvaror?
Allt fler prioriterar och lyfter svenska livsmedel i måltiderna inom skola, vård och omsorg.
Allt fler prioriterar och lyfter svenska livsmedel i måltiderna inom skola, vård och omsorg.
För första gången sen 2021 är svenska råvaror viktigast när man väljer mat till julbordet. Och favoriten att äta – julskinka!
Behöver du middagsinspiration i höstmörkret? Här är sex nya recept med svenskt kött och svenska råvaror i säsong som räddar vardagen!
Branschen har ett stort behov av personer med kompetens inom slakt, styckning och chark. Och många jobbmöjligheter för den som har utbildning.
Här hittar du tips och recept som passar för både höstlov och Halloween – med svenskt kött så klart.
Vilka av vinnarna i Chark-SM är det som har svensk köttråvara? Här hittar du hela listan!
Jobbar du inom offentliga kök och brinner lite extra för svenska livsmedel? Då kan du vara med i vår tävling och visa hur ni gör just det.
En viktig pusselbit för ökad beredskap är tillgången till mat och där spelar produktionen av kött en viktig roll.
Vill du äta mat som är hälsosam, hållbar och prisvärd? Svaret är inälvsmat – naturens egna superfood. Självklart från svenska djur.
Svenskarna äter mer kyckling- och lammkött, men minskar förbrukningen av nöt- och griskött. Utvecklingen i Sverige går mot minskad förbrukning, men ökad svensk produktion tack vare växande export.
Johan Backeus, Årets Kock 2017, har tagit fram fyra klassiska julrecept i ett samarbete med Svenskt Kött, alla med hans egen personliga touch. Rätterna har …
Varje hållbarhetsdiskussion om mat måste ha ett nutritionsperspektiv. Det kan låta så enkelt som att minskad köttkonsumtion är bra såväl för miljön som hälsan. Men allt är inte så enkelt. Det säger med dr Ingrid Larsson och professor Lena Hulthén, i en artikel på nutritonsfakta.se.
I skolprogrammet Maträtt besöker två ungdomar Kolstorps gård för att få svar på frågan varför vi egentligen behöver bönder. Svaret är inte självklart. För de får bland annat veta att svenska bönder erbjuder ”ekosystemtjänster”.