Klassiska julrecept av Årets Kock Johan Backeus

Johan Backeus, Årets Kock 2017, har tagit fram fyra klassiska julrecept i ett samarbete med Svenskt Kött, alla med hans egen personliga touch. Rätterna har ...

Johan Backeus, Årets Kock 2017, har tagit fram fyra klassiska julrecept i ett samarbete med Svenskt Kött, alla med hans egen personliga touch. Rätterna har klassiska julsmaker av bland annat senap, ingefära och nejlika. 

Johan Backeus julrecept:

Lammköttbullar med rostad vitlök och rosmarin
Det är svårt att vara utan köttbullar på julbordet men det kan ändå vara kul att variera med exempelvis lammfärs. Se när Johan Backeus visar hur man trillar köttbullar som ett proffs och sen visar han hur man lyckas steka perfekt runda köttbullar.

Fläskkorv med ingefära, soja och nejlika
Det är en konst att göra egen korv och samtidigt ett trevligt julpyssel. I den här filmen får du Johans bästa tips om hur du lyckas utan korvhorn.

Pressylta på fläsk, kryddpeppar och senapsfrön
En riktig klassiker på julbordet är pressyltan. Det är en bra hållbar rätt eftersom man tar till vara på lite ovanliga styckdetaljer från grisen. 

Senapsstuvad grönkål med grillad grädde och rökt fläskkarré
Griskött och kål är goda kamrater, och under julen finns det gott om båda dessa råvaror i våra butiker. Passar både till buffé och som enskild rätt.

Johan Backeus vann titeln Årets Kock i februari i år med motiveringen: ”Vinnaren har lyckats exceptionellt bra att skapa väl utvecklade rätter med balanserade smaker, god finnish och prov på tekniskt kunnande. Rätterna ger en god eftersmak som dröjer sig kvar länge i munnen.”

Om Årets Kock

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.

Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld, erövrar titeln Årets Kock och har möjlighet att bli medlem i Föreningen Årets Kock. Årets Kock är ett dotterbolag till Svensk Mjölk och har sedan 1983 arrangerats i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email