Grattis Johan Backeus – Årets Kock 2017!

Äntligen blev vinsten hans! Johan Backeus är Årets Kock 2017 och därmed svensk mästare i professionell matlagning.

Svenskt Kött vill rikta ett stort grattis till Johan Backeus som var den av finalisterna som lyckades ta sig hela vägen till förstaplatsen på finalen igår. Johan har varit med och tävlat i Årets Kock fyra gånger tidigare och kammat hem silvermedaljen två gånger men 2017 blev hans år då han äntligen lyckades erövra den prestigefyllda titeln.

H.K.H. Prins Carl Philip delade ut guldmedaljen till Johan Backeus vid prisceremonin på Malmö Arena igår.

Johan Backeus jobbar idag på Aveqia i Stockholm.

Juryns motivering
”Vinnaren har lyckats exceptionellt bra att skapa väl utvecklade rätter med balanserade smaker, god finnish och prov på tekniskt kunnande. Rätterna ger en god eftersmak som dröjer sig kvar länge i munnen. ”

Silvermedaljen gick till Sebastian Thureson och bronsmedaljen till Magnus Persson.

Om Årets Kock

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.

Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld, erövrar titeln Årets Kock och har möjlighet att bli medlem i Föreningen Årets Kock. Årets Kock är ett dotterbolag till Svensk Mjölk och har sedan 1983 arrangerats i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars Förening och Föreningen Årets Kock.

Aktuellt

En mångfald av betesdjur skapar mångfald av växter

Mångfald av betesdjur skapar mångfald av växter

En mångfald av betesdjur skapar ännu högre mångfald bland växter och andra arter. Djurens betande gör att ingen växt kan ta överhanden eftersom de ständigt betas ner, så att många arter kan samsas på liten yta. Men nötdjur, får och hästar betar intressant nog på olika sätt.

Scroll to Top