Grattis Thomas Sjögren – Årets Kock 2015!

Nu är det avgjort! Thomas Sjögren är Årets Kock 2015 och därmed svensk mästare i professionell matlagning.

Thomas Sjögren var den av finalisterna
som lyckades bäst med tävlingsuppgifterna i finalen idag. Att på fem
timmar tillaga en varmrätt med svenskt gårdslamm från Lammgruppen och
fem smårätter med fisk och skaldjur från Västkusten och Norska
havet. Thomas Sjögrens insats ledde till en seger i Årets Kock 2015 – SM
i professionell matlagning.


Vid prisceremonin på Gothia Towers i Göteborg idag fick Thomas
Sjögren ta emot guldmedaljen av H.K.H. Prins Carl Philip i närvaro av
Sven-Erik Bucht, landsbygdsminiser, Hanna Halpern, VD i Årets Kock och
Fredrik Eriksson, Årets Kock 1987 och juryns ordförande.

 

Thomas Sjögren jobbar idag på Swedish Taste i Göteborg. 

Juryns motivering

”Med välbalanserade fisk- och skaldjurskompositioner med
stor respekt för huvudråvarorna. En välkomponerad lammrätt där vinnaren
hanterat huvudråvaran på bästa möjliga sätt med personliga
kombinationer.”
 

Silvermedaljen gick till Daniel Engellau och bronset till Saori Ichihara.

Om Årets Kock

Årets Kock sponsras av Arla Foods och LRF (Presentatör), Electrolux
och Spendrups (Huvudsponsorer), samt Svensk Fågel, Svenskt kött, Norges
Sjömatråd, Visita, Diversey, Segers och Leröy (Sponsorer). Årets Kock är
det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning.

Vinnaren får Gastronomiska Akademiens mejerimedalj i guld, erövrar
titeln Årets Kock och har möjlighet att bli medlem i Föreningen Årets
Kock. Årets Kock är ett dotterbolag till Svensk Mjölk och har sedan 1983
arrangerats i samverkan med Gastronomiska Akademien, Svenska Kockars
Förening och Föreningen Årets Kock.

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email