Klassiska julrecept på köttbullar, fläskkorv och leverpastej

Letar du efter klassiska julrecept på köttbullar, fläskkorv och leverpastej till julbordet? Här är några riktiga julbordsfavoriter att inspireras av.
Köttbullar på lammfärs med rosmarin

Många letar redan nu efter goda klassiska julrecept på köttbullar, fläskkorv och leverpastej, för att nämna några, så därför har vi plockat ihop ett gäng riktiga julbordsfavoriter att inspireras av. 

Äntligen december och nu kan julstöket få börja på riktigt. Vilken julmat längtar du mest efter? En del kan inte vara utan köttbullarna och andra längtar efter julkorven allra mest. Det kan vara gott att få in något grönt på julbordet också och då passar grönkål, brysselkål och rödkål riktigt bra som är i säsong under den svenska vintern. Här kommer våra klassiska julrecept på bland annat köttbullar, fläskkorv och leverpastej.  

Olika varianter av köttbullar 

Många tycker att köttbullarna är lika självklara på julafton som Kalle Anka. Vi har flera recept som kan passa till exempel de här julköttbullarna med kanel eller om du inte vill ha ströbröd i smeten kan du testa det här receptet. Johan Backeus, Årets Kock 2017, har tagit fram ett recept på julköttbullar med lamm och rosmarin som passar riktigt bra. Har du också svårt att få julköttbullarna riktigt runda och fina? Kolla in Johan Backeus tips för att lyckas med de perfekta köttbullarna.  

https://youtu.be/n4NN-ATb4os

Fläskkorv utan korvhorn 

Johan Backeus har också gjort ett recept på riktigt fin fläskkorv med ingefära och nejlika som blir en härlig julkorv. Har du inget korvhorn? Inget problem, testa Johans tips och använd en spritserpåse istället.  

https://youtu.be/OhgTx7fSp7Q

Nose to tail med leverpastej, pressylta och grisfötter 

Leverpastej, pressylta och grisfötterna var förr en självklarhet på julborden då man var noga med att laga mat på varenda del av grisen men har blivit allt ovanligare på senare år. Idag när man börjar återgå till ett nose-to-tail tänk med maten så börjar dessa rätter komma tillbaka. Är du sugen på att laga någon av dessa har vi här ett recept på klassiska kokta grisfötter. Leverpastejen fick sig ett uppsving till julen redan förra året och känner du att du vill haka på den nygamla trenden har vi ett lättlagat recept på ugnsbakad leverpastej. Vill du stoltsera med en egen pressylta kan du testa Johan Backeus recept på pressylta med smak av kryddpeppar och senapsfrön. 

Våra klassiska julrecept

Aktuellt

Hur mycket kött äter vi? Förhållanden mellan konsumtion och kostråd 2023

Hur mycket kött äter vi?

Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.

Svenskt Kött på TikTok

Svenskt Kött på TikTok

Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.

Rulla till toppen