
Är järnbrist vanligt?
Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.
Var tredje tjej i gymnasieåldern och var fjärde kvinna i fertil ålder har tecken på järnbrist. Trötthet och yrsel är vanliga symtom.
Januari är ofta en nystart och många vill äta bättre. Men hur har vi ändrat vad vi äter de senaste 50 åren?
I Svenskt Kötts nya film svarar Richard Tellström på frågan ”varför äter vi gris i Sverige”? Tillsammans med Johanna Westman berättar han om grisens historia.
Allt fler prioriterar och lyfter svenska livsmedel i måltiderna inom skola, vård och omsorg.
För första gången sen 2021 är svenska råvaror viktigast när man väljer mat till julbordet. Och favoriten att äta – julskinka!
Behöver du middagsinspiration i höstmörkret? Här är sex nya recept med svenskt kött och svenska råvaror i säsong som räddar vardagen!
Branschen har ett stort behov av personer med kompetens inom slakt, styckning och chark. Och många jobbmöjligheter för den som har utbildning.
Här hittar du tips och recept som passar för både höstlov och Halloween – med svenskt kött så klart.
Vilka av vinnarna i Chark-SM är det som har svensk köttråvara? Här hittar du hela listan!
Vad är finare än att vara kunglig hovleverantör? Ja, kanske att leverera råvaror till Nobelmiddagen. I år vad det Graute gård som fick uppdraget att leverera lammsadel.
I SVT-serien ”Köttets lustar” undersöker komikern Henrik Schyffert sin egen inställning till köttätande. Tittaren får följa med när Henrik Schyffert föder upp två griskultingar i sin lägenhet i Stockholm, besöker grisgårdar, träffar uppfödare och provjobbar på ett slakteri. Men ger programmet en rättvis bild av svensk köttproduktion? Livsmedelsföretagen bad Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött, kommentera serien.
Grönsaker hör inte till julbordet. Däremot kött av alla slag – inte bara gris utan även nöt, lamm och vilt är traditionell julmat. Det menar Edward Blom i Köttpoddens julspecial där du också får tips om hur du ska förbereda sig för att kunna frossa till max.
Utan oss djurbönder skulle alla gå hungriga i Sverige – även vegetarianer. Det skriver tre bönder idag på Aftonbladets debattsida.