
Hur mycket kött äter vi? Äter vi för mycket?
Äter vi för mycket rött kött? Och hur mycket är för mycket? Äter vi verkligen 80 kilo kött om året?
Äter vi för mycket rött kött? Och hur mycket är för mycket? Äter vi verkligen 80 kilo kött om året?
Svenskt Kött är nya partners till podden Coltings nakna sanning som en del i arbetet med att informera om svenskt kött kopplat till näring och hälsa.
Oavsett vilken styckningsdetalj du väljer kommer du nu lyckas laga köttet perfekt tack vare vår nya sida med styckningsdetaljer.
FN-organet FAO konstaterar att kött behövs för både socioekonomiskt- och miljömässigt hållbara näringsrekommendationer.
Varför behöver vi gödsel från djuren för att odla mat? Det går väl lika bra att bara använda mineralgödsel istället?
Fler hushåll får svårt att mätta familjen när livsmedelspriserna stiger, då blir det allt viktigare med näringsrik skolmat.
Andelen svenskt kött som konsumeras i Sverige har minskat från 2021 till 2022, men om man jämför med 2019 innan pandemiåren är andelen högre.
Det finns nu nya siffror på svenskt nöt- och lammkötts klimatpåverkan i en rapport från RISE, där flera perspektiv av hållbarhet lyfts.
Ny undersökning visar att nästan alla i Sverige mellan 18 och 84 år äter kött och instämmer i att svenskt kött gynnar lokala bönder och svensk matproduktion.
Vad är finare än att vara kunglig hovleverantör? Ja, kanske att leverera råvaror till Nobelmiddagen. I år vad det Graute gård som fick uppdraget att leverera lammsadel.
I SVT-serien ”Köttets lustar” undersöker komikern Henrik Schyffert sin egen inställning till köttätande. Tittaren får följa med när Henrik Schyffert föder upp två griskultingar i sin lägenhet i Stockholm, besöker grisgårdar, träffar uppfödare och provjobbar på ett slakteri. Men ger programmet en rättvis bild av svensk köttproduktion? Livsmedelsföretagen bad Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött, kommentera serien.
Grönsaker hör inte till julbordet. Däremot kött av alla slag – inte bara gris utan även nöt, lamm och vilt är traditionell julmat. Det menar Edward Blom i Köttpoddens julspecial där du också får tips om hur du ska förbereda sig för att kunna frossa till max.
Utan oss djurbönder skulle alla gå hungriga i Sverige – även vegetarianer. Det skriver tre bönder idag på Aftonbladets debattsida.