Nyheter

Nästan alla i Sverige äter kött

Nästan alla i Sverige äter kött

Ny undersökning visar att nästan alla i Sverige mellan 18 och 84 år äter kött och instämmer i att svenskt kött gynnar lokala bönder och svensk matproduktion.

Äldre artiklar

Elisabet Qvarford kommenterar ”Köttets lustar”

I SVT-serien ”Köttets lustar” undersöker komikern Henrik Schyffert sin egen inställning till köttätande. Tittaren får följa med när Henrik Schyffert föder upp två griskultingar i sin lägenhet i Stockholm, besöker grisgårdar, träffar uppfödare och provjobbar på ett slakteri. Men ger programmet en rättvis bild av svensk köttproduktion? Livsmedelsföretagen bad Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött, kommentera serien.

Julfrossa med Edward Blom i Köttpodden

Grönsaker hör inte till julbordet. Däremot kött av alla slag – inte bara gris utan även nöt, lamm och vilt är traditionell julmat. Det menar Edward Blom i Köttpoddens julspecial där du också får tips om hur du ska förbereda sig för att kunna frossa till max.

Rulla till toppen