Nyheter

Svenskproducerat och julskinka i topp på julbordet

Att maten är producerad i Sverige är viktigast när svenskarna planerar sitt julbord. Det tycker hela 47 procent av de tillfrågade i en undersökning som Demoskop gjort på uppdrag av Livsmedelsföretagen i november 2019.

Korv för hela slanten denna vecka

Svenskt Kött är tillsammans med Från Sverige och LRF stolt partner till Årets Kock – svenska mästerskapet i professionell matlagning. Denna vecka, under finalen av Årets Kock, är en av tävlingsuppgifterna att göra korv. Därför vill vi så klart passa på att lyfta denna fantastiska råvara.

Följ Årets Kock tillsammans med Matgeek och Svenskt Kött

Finalen av Årets kock går av stapeln inom kort. Under två intensiva dagar tävlar finalisterna i Annexet på Globen i Stockholm. Svenskt Kött samarbetar med youtubern Johan “Matgeek” Hedberg som filmar och sänder direkt från tävlingen. Följ hans kanaler för att se vad som händer under tävlingsdagarna.

Årets Unga Kock Vinnare 2019

Årets Kockelev 2019

Nu har tävlingen Årets Kockelev gått av stapeln – tävlingen med hållbarhetsfrågan och framtidens förmågor i fokus. Svenskt Kött var självklart på plats och sponsrade de tävlande kockarna med hållbart kött. I detta fallet en hel bringa med ben ifrån nöt.

Äldre artiklar

Elisabet Qvarford kommenterar ”Köttets lustar”

I SVT-serien ”Köttets lustar” undersöker komikern Henrik Schyffert sin egen inställning till köttätande. Tittaren får följa med när Henrik Schyffert föder upp två griskultingar i sin lägenhet i Stockholm, besöker grisgårdar, träffar uppfödare och provjobbar på ett slakteri. Men ger programmet en rättvis bild av svensk köttproduktion? Livsmedelsföretagen bad Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött, kommentera serien.

Julfrossa med Edward Blom i Köttpodden

Grönsaker hör inte till julbordet. Däremot kött av alla slag – inte bara gris utan även nöt, lamm och vilt är traditionell julmat. Det menar Edward Blom i Köttpoddens julspecial där du också får tips om hur du ska förbereda sig för att kunna frossa till max.