Vad innebär COP28 för köttproduktionen?
COP28 är klimattoppmötet där världens länder samlas för att komma överens om hur man ska lösa klimatkrisen. Vad innebär COP28 för köttproduktionen?
COP28 är klimattoppmötet där världens länder samlas för att komma överens om hur man ska lösa klimatkrisen. Vad innebär COP28 för köttproduktionen?
Många av oss tänker på att köpa hem svensk mat i största möjliga mån, men hur är det i de offentliga måltiderna? Serverar din kommun svensk mat?
2023 års skörd blev 30 procent lägre än fjolårets men det svåra växtodlingsåret gav mer djurfoder.
På skolrestaurangen Guldtuppen står måltidsglädje, råvaror i säsong och svenskt kött på menyn. Detta tack vare eldsjälarna till kockar som driver köket.
För elfte året i rad är julskinkan ohotad favorit på julbordet tillsammans med Janssons frestelse.
Behöver du inspiration till nyår? Här är en lyxig nyårsmeny av Desirée Jaks men samtidigt prisvärd och i säsong.
Griskött är en del av svensk mattradition. Men varför äter vi så mycket gris i Sverige? Följ grisens historia här.
Livsmedelsföretagens julmatsundersökning svarar på vad som är viktigast med maten nu till jul och hur julbordet blir i år.
Halterna av växthusgaser fortsätter öka enligt WMO:s rapport. Men vilken växthusgas påverkar uppvärmningen av klimatet mest?
Vad är finare än att vara kunglig hovleverantör? Ja, kanske att leverera råvaror till Nobelmiddagen. I år vad det Graute gård som fick uppdraget att leverera lammsadel.
I SVT-serien ”Köttets lustar” undersöker komikern Henrik Schyffert sin egen inställning till köttätande. Tittaren får följa med när Henrik Schyffert föder upp två griskultingar i sin lägenhet i Stockholm, besöker grisgårdar, träffar uppfödare och provjobbar på ett slakteri. Men ger programmet en rättvis bild av svensk köttproduktion? Livsmedelsföretagen bad Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött, kommentera serien.
Grönsaker hör inte till julbordet. Däremot kött av alla slag – inte bara gris utan även nöt, lamm och vilt är traditionell julmat. Det menar Edward Blom i Köttpoddens julspecial där du också får tips om hur du ska förbereda sig för att kunna frossa till max.
Utan oss djurbönder skulle alla gå hungriga i Sverige – även vegetarianer. Det skriver tre bönder idag på Aftonbladets debattsida.