Snart kommer ursprungsmärkning av kött på restaurang
Regeringen har gett Livsmedelsverket i uppdrag att ta fram föreskrifter för ursprungsmärkning av kött på restaurang.
Regeringen har gett Livsmedelsverket i uppdrag att ta fram föreskrifter för ursprungsmärkning av kött på restaurang.
Hur mycket svenskt kött serveras inom skola, vård och omsorg? Hur mycket svenska livsmedel serveras generellt? Ny statistik från MATtanken besvarar dessa frågor.
Jordbruksverkets statistik visar hur mycket kött vi äter i Sverige och hur nära vi ligger kostråden för vår konsumtion 2023.
Lammsäsongen i Sverige är egentligen på hösten så varför äter vi lamm till påsk?
Nyligen la vi till en kanal bland våra sociala medier och numera finns Svenskt Kött på TikTok.
Vad krävs för att ställa om jordbruket och göra en så kallad grön omställning? Enligt LRF:s och Lantmännens rapport behövs investeringar på 20 miljarder.
Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.
Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?
COP28 är klimattoppmötet där världens länder samlas för att komma överens om hur man ska lösa klimatkrisen. Vad innebär COP28 för köttproduktionen?
Svenskarna äter mer kyckling- och lammkött, men minskar förbrukningen av nöt- och griskött. Utvecklingen i Sverige går mot minskad förbrukning, men ökad svensk produktion tack vare växande export.
Johan Backeus, Årets Kock 2017, har tagit fram fyra klassiska julrecept i ett samarbete med Svenskt Kött, alla med hans egen personliga touch. Rätterna har …
Varje hållbarhetsdiskussion om mat måste ha ett nutritionsperspektiv. Det kan låta så enkelt som att minskad köttkonsumtion är bra såväl för miljön som hälsan. Men allt är inte så enkelt. Det säger med dr Ingrid Larsson och professor Lena Hulthén, i en artikel på nutritonsfakta.se.
I skolprogrammet Maträtt besöker två ungdomar Kolstorps gård för att få svar på frågan varför vi egentligen behöver bönder. Svaret är inte självklart. För de får bland annat veta att svenska bönder erbjuder ”ekosystemtjänster”.