
Vegetariskt bäst för miljön?
I Malmö stad är enda alternativet vegetariskt för konferenslunchen numera, men är det verkligen bäst för miljön?
I Malmö stad är enda alternativet vegetariskt för konferenslunchen numera, men är det verkligen bäst för miljön?
Både udda styckningsdetaljer och härliga julrester kan bli festlig nyårsmat!
Med smarta knep kan julskinkan bli till många spännande rätter där allt tas tillvara!
Hur får man ihop budgeten med att både välja svenska råvaror och samtidigt få en billigare jul?
Kan man stärka den svenska självförsörjningen och samtidigt producera mat hållbart?
De senaste dagarnas hastiga snöfall har påverkat stora delar av Sverige, men en trygg livsmedelsförsörjning gör att extremväder påverkar mindre.
När Nordiska näringsrekommendationerna uppdateras är det relevant att ställa frågan om kött är bra för oss?
Forskare på SLU konstaterar att det svenska nötköttets klimatpåverkan blir upp till 48% lägre när ekosystemtjänster inkluderas.
Sigrid Bárány har tagit fram nya recept som lär dig laga höstlamm på ett nytt sätt.
Svenskarna äter mer kyckling- och lammkött, men minskar förbrukningen av nöt- och griskött. Utvecklingen i Sverige går mot minskad förbrukning, men ökad svensk produktion tack vare växande export.
Johan Backeus, Årets Kock 2017, har tagit fram fyra klassiska julrecept i ett samarbete med Svenskt Kött, alla med hans egen personliga touch. Rätterna har …
Varje hållbarhetsdiskussion om mat måste ha ett nutritionsperspektiv. Det kan låta så enkelt som att minskad köttkonsumtion är bra såväl för miljön som hälsan. Men allt är inte så enkelt. Det säger med dr Ingrid Larsson och professor Lena Hulthén, i en artikel på nutritonsfakta.se.
I skolprogrammet Maträtt besöker två ungdomar Kolstorps gård för att få svar på frågan varför vi egentligen behöver bönder. Svaret är inte självklart. För de får bland annat veta att svenska bönder erbjuder ”ekosystemtjänster”.