Sallad med grillat grishjärta och svarta vinbär
Hjärtat är en otroligt underskattad del av grisen. Prova denna sallad med grillat grishjärta och svarta vinbär är både som både är vacker och annorlunda.
Hjärtat är en otroligt underskattad del av grisen. Prova denna sallad med grillat grishjärta och svarta vinbär är både som både är vacker och annorlunda.
Secreto, eller halsbit, är en ypperlig detalj för grillen med sin fina marmorering. Prova grillad Secreto med chorizoris och romescosås.
Grillad secreto med couscous och tomat- och fänkålschutney är en riktig goding att svänga ihop till sommarmiddagen.
Detta recept på hemgjord chipolata med ölbräserad lök och spetskål, morotsstomp och äppelsenap är framtaget av Sigrid Bárány.
Glömt lamm med pasta är en utsökt lammrätt. Lammköttet står i ugnen ganska länge, därav kan man nästa tänka att köttet glömdes bort i ugnen.
En härlig boeuf bourguignon, fast hälften av köttet är ersatt med champinjoner. Svampen ger dessutom en härlig umamismak.
Gulasch med gnocchi är en god middagsrätt som passar till fredagsmyset och där var och en plockar ihop sin egen portion ur små skålar.
Rödvinsbrässerad ox- och griskind med tryffelpotatispuré och senapspicklad kålrot är en god rätt som passar både till påsk och till höstens mustiga långkok.
Ssäm är koreanska och betyder ’vira in’. I Korea gör man oftast inte större paket än små munsbitar. Här är det läckert kött från lammlägg som viras in i små paket tillsammans med krispiga grönsaker. Köttet är ett riktigt långkok på lammlägg som blir snabbmat dagen därpå. Läggarna ska sakta sjuda i ugn i hela 3 timmar, så här krävs lite planering. När det är dags för servering behöver du dock bara lägga upp grönsakerna och värma på köttet och mandarinpannkakorna som köttet ska svepas in i. Därför passar det fint att tillaga köttet dagen innan det ska serveras.
När Anette Rosvall var liten var det sötsura fläsket på kinakrogen något av det bästa hon visste. Pankofriterad secreto med sötsur relish och jordnötssås är hennes variant av den rätten och den är, om hon får säga det själv, faktiskt mycket godare. Panko, japanskt ströbröd, hittar du på hyllan för världens mat i välsorterade livsmedelsbutiker.
Värm ugnen till 200°C. Hetta upp smör och olja i en stekpanna. Bryn kött och pumpa i omgångar och lägg över i en ugnssäker …
Detta är ett härligt recept av Anette Rosvall med svenska råvaror – och naturligtvis med svenskt kött. Receptet kan lagas både i ugnen och på grillen.