Tips på matsäck till sportlovet

Aktiviteter kräver energi. Vad väljer du att ta med och äta utomhus i vår? Här hittar du 12 tips på matsäck till sportlovet.
Tips på matsäck till sportlovet

Vad väljer du för matsäck till sportlovet?

Denna vecka drar sportloven igång runt om i Sverige. Fyra veckor framåt ska det nu åkas pulka, skidor och skridskor. Det är inte varje år det finns snö, men i år finns det med besked på sina ställen i landet. Oavsett vad man väljer att göra kan det vara skönt med en veckas ledigt, och ha tid att umgås med sin familj.

För många innebär sportlovet olika utomhusaktiviteter. Då behöver man fylla på med bra energi. Visste du att kött är ett av de mest näringstäta livsmedel som finns? I kombination med grönsaker i ätvänliga paket blir det den perfekta lunchen.

12 goda recept till matsäcken

Under rådande omständigheter är det bäst att ta med sig egen matsäck – mat som enkelt kan förberedas och sedan ätas utomhus. Förutom goda wraps, mackor och soppor, är den älskade grillkorven perfekt att ta med ut – särskilt om man vill äta något varmt. Komplettera med goda toppings som du tar med i separata burkar.

När det kommer till grillkorven, välj gärna en korv av svenskt kött. Idag finns många olika sorter att välja mellan och även utländska varianter som görs av svenskt kött. Håll utkik efter märkningen Kött från Sverige så kan du vara säker på att djuret är fött, uppfött och slaktat i Sverige, och att produkten är förädlad, förpackad och kontrollerad här. Väljer du svensk korv kan du också känna dig trygg med att produktionen inte orsakat skövling av regnskog.

Spana in våra goda 12 recept som passar att packa ner som matsäck till sportlovet och ta med ut till pulkabacken:

Aktuellt

Tips på matsäck till sportlovet

Tips på matsäck till sportlovet

Aktiviteter kräver energi. Vad väljer du att ta med och äta utomhus i vår? Här hittar du 12 tips på matsäck till sportlovet.

säsong i februari

Vad är i säsong i februari?

Att äta mat som är närproducerad och efter säsong är det mest hållbara, men vad är egentligen i säsong i februari?

Hållbart med kött i skolrestaurangen

Det finns många idéer om hur maten i offentliga kök kan bli mer hållbar. Men vad funkar egentligen? Dietist och journalist Kajsa Asp Jonson tipsar.

Scroll to Top