Baconlindad råkorv med bröd, romesco och sellerisallad

Baconlindad råkorv med bröd, romesco och sellerisallad

Baconlindad råkorv med bröd är en snabb och god middag. Råkorv är en produkt som vi ser allt fler varianter på. Svenskt mathantverk har utvecklat många fina produkter. Till den här rätten ska du välja smala korvar och linda in dem i bacon. Romesco-sås med mandel och en sallad på rotselleri kompletterar smakpaletten.  

Ingredienser

Baconlindad råkorv:
korvar på fläskkött, gärna kryddade med t ex salvia och vitlök
4 skivor bacon eller pancetta 

Till servering:
4 stora korvbröd av briochetyp 
75 g babyspenat
stark lite söt senap 
tunt skurna rädisor
rostad lök 

Romesco:
2 röda paprikor, delade
5 mogna körsbärstomater, delade
½ röd chili, urkärnad
2 vitlöksklyftor, skalade
1 dl skållad mandel
2 tsk olivolja
salt och malen svartpeppar
1 msk rödvinsvinäger
1 tsk socker
olivolja 

Sellerisallad:
1 citron, finrivet skal och 1 msk saft
200 g rotselleri, ytterst tunt strimlad
½ tsk salt
1 dl rysk yoghurt 

Du behöver också:
mixer
zestjärn 

Gör så här

Romesco: Värm ugnen till 200°. Lägg paprikahalvorna med skalet upp på en plåt och grilla högt upp i ugnen ca 15 minuter eller tills skalet börjar bli blåsigt och bränt. Lägg de heta paprikorna i en plastpåse. Låt kallna och dra sedan av skalen.  

Lägg tomathalvorna, chilin och vitlöken tillsammans med mandlarna på en plåt. Ringla över oljanoch strö över salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen 8–10 minuter, eller tills mandlarna fått fin färg. Lägg paprika och tomathalvor med chili och vitlök samt mandlar i en mixerbunke. Tillsätt vinäger, socker och olivolja. Mixa ihop till en sås. 

Sellerisallad: Tvätta citronen väl och riv skalet med ett zestjärn. Lägg den strimlade sellerin i en skål och häll över citronsaft, salt och citronskal. Krama in citronen i selleristrimlorna. Klicka i yoghurt och blanda om ordentligt.  

Värm ugnen till 175°. Vira in korvarna i bacon och lägg ner i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och stek 20–25 minuter. Vill du ha extra färg på baconet, sätt på grill mot slutet av tillagningstiden. Korven är klar vid innertemperatur 72°. 

Servering: Lägg korven tillsammans med spenat, sellerisallad och/eller romesco i brödet. Lägg på senap till den som vill. Strössla med rädisor eller rostad lök för lite krisp

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email

FLER RECEPT

Scroll to Top