Romesco: Värm ugnen till 200°. Lägg paprikahalvorna med skalet upp på en plåt och grilla högt upp i ugnen ca 15 minuter eller tills skalet börjar bli blåsigt och bränt. Lägg de heta paprikorna i en plastpåse. Låt kallna och dra sedan av skalen.
Lägg tomathalvorna, chilin och vitlöken tillsammans med mandlarna på en plåt. Ringla över oljan, och strö över salt och peppar. Rosta högt upp i ugnen 8–10 minuter, eller tills mandlarna fått fin färg. Lägg paprika och tomathalvor med chili och vitlök samt mandlar i en mixerbunke. Tillsätt vinäger, socker och olivolja. Mixa ihop till en sås.
Sellerisallad: Tvätta citronen väl och riv skalet med ett zestjärn. Lägg den strimlade sellerin i en skål och häll över citronsaft, salt och citronskal. Krama in citronen i selleristrimlorna. Klicka i yoghurt och blanda om ordentligt.
Värm ugnen till 175°. Vira in korvarna i bacon och lägg ner i en ugnssäker form. Ställ in formen i ugnen och stek 20–25 minuter. Vill du ha extra färg på baconet, sätt på grill mot slutet av tillagningstiden. Korven är klar vid innertemperatur 72°.
Servering: Lägg korven tillsammans med spenat, sellerisallad och/eller romesco i brödet. Lägg på senap till den som vill. Strössla med rädisor eller rostad lök för lite krisp.