Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage
Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage är ett recept på festliga aptitretare, framtaget av Catarina König.
Kokt rödbeta med getostboll rullad i baconkrisp och pistage är ett recept på festliga aptitretare, framtaget av Catarina König.
Bjud på ett gott tillbehör till glöggen. Dessa läckra aptitretare med rökig skinkröra i hjärtsallad med picklade senapsfrön är skapade av Catarina König.
Bjud på något annorlunda till glöggminglet. Dessa pinchos med lammrostbiff kräm på getost och julpicklad rödlök är festligt och gott till glöggen.
Dessa glöggsnittar bestående av sötpotatischips med baconcrunch och kräm på gräddädelost passar fint att bjuda på till glöggminglet.
Bjud på goda snittar till julminglet. Detta recept på smörstekt vörtbröd med leverpastej, romrussin och cornichons är framtaget av Catarina König.
Den här läckra tartaren passa fint såväl till förrätt som bufférätt. Lägg upp på surdegsbröd, toppa med emulsion och tunna skivor av syltat kålrabbi. I receptet finns också en vegetarisk variant med svampduxelle istället för tartar. Recept av Thomas Sjögren, Årets Kock 2015.
Förr var sylta ett måste på julbordet då man tog vara på allt av varje slaktad gris. Nu kan du också bjuda på hemgjord pressylta på fläsk, kryddpeppar och senapsfrön.
Ett mysigt pyssel till jul är att göra egen korv. Samla familjen och testa detta recept på hemgjord fläskkorv med ingefära och nejlika.
Många tycker om ett riktigt traditionellt julbord men vill gärna variera rätterna lite, så i år blir det köttbullar av lamm på julbordet! Lammfärs passar fint att använda i köttbullar med rejäl kryddning av örter. Servera som bufférätt på julbordet eller som hel måltid för 4 personer med kokt potatis och inlagd gurka.
Denna läckra terrin på rapsgris med surkålsmajonnäs och tryffel gör du helt klar dagen före servering. Skär upp i lagom skivor och servera med tillbehör.
Frasig fläsklägg med rotselleripuré, picklade senapsfrön och pepparrot är en modern rätt som passar att bjuda på när det är fest.
Dessa revben med smak av jul bjuder på smak av honung, nejlika och apelsin – och är det perfekta tillbehöret på julbordet.