Hemmagjorda apelsin- och timjankorvar med sting
Gör din egen korv! Från Ås Gård kommer receptet på hemmagjorda apelsin- och timjankorvar med sting – en god fläskkorv, som görs på fläskkarré och späck.
Gör din egen korv! Från Ås Gård kommer receptet på hemmagjorda apelsin- och timjankorvar med sting – en god fläskkorv, som görs på fläskkarré och späck.
Dessa julköttbullar med fläskfärs, kanel, salvia och lök – ett roligt alternativ till de klassiska köttbullarna på julbordet.
Bessinge Gård bjuder här på ett recept på läckra lammfärsbullar med mynta och den österländska kryddan sumak. Köttbullarna kan serveras tillsammans med en fruktig kvarngrynssallad. Serveras rätten som en del av ett julbord räcker den till 10 portioner.
Från Halla gård kommer det här receptet på knaprig fläsksida kryddad med kanel, lök och enbär. Perfekt att ställa fram på julbordet eller som plockmat till julens alla glöggkalas.
Trött på den gamla vanliga griljeringen till julskinkan med senap och ströbröd? Testa misogriljerad julskinka för en asiatisk touch på julbordet.
Här är ett recept på en klassisk senapsgriljerad julskinka. På skinkspadet kan du göra en härlig, varm sallad med grönkål, mandel och päron.
Lökgriljerad julskinka är en griljering som ger en ny och fräsch touch men ändå påminner om klassisk griljering på julskinkan.
Det här är en griljering, tänkt för kokt julskinka, gjord på kavring. Den är också kryddad med julsmaker som apelsin och kryddnejlika. Servera den här skinkan med cumberlandsås, eller i en sallad med pickles och cumberlandsås.
Det här receptet på kaneldoftande lammstek med ben kommer från Nors Gård. Steken tillagas i ugn och serveras med rostade rotfrukter.
Kryddig köttgryta med julsmak av apelsin och kryddnejlika. Serveras med rostade morötter och potatis.
Från Tolånga Gård kommer här ett recept på saltrulle kokt i öl och sedan griljerad med senap. Ett spännande komplement till den klassiska julskinkan.
Matig filodegspaj fylld med rostad butternutpumpa, knaprigt bacon och purjolök. Lika god varm som kall.