Jul

Leverpastej

Grov leverpastej

Det här är en grov leverpastej, bakad i ugn, som du kan använda som smörgåspålägg eller ställa fram på julbordet. Så här gör du julmat från grunden.

Ugnsbakad leverpastej

Riktigt gott är det med leverpastej som man gjort själv. Det är faktiskt inte svårt alls, och tar inte lång tid. Gräddningstiden är 1 timme, men under tiden kan du göra annat. Servera som pålägg eller bjud den härliga pastejen direkt ur en snygg form på julbordet. 

Engelsk julkaka – Plumpudding

På juldagen serveras plumpudding traditionellt enligt brittisk eller irländsk sed. Så tidigt som 4−5 veckor före jul ska du laga din plumpudding, eftersom den behöver tid på sig för att mogna i kylen. Före servering ångas puddingen i vattenbad och ibland flamberas den även. Till serveras brandy butter eller vaniljsås. 

Skinkmacka med coleslaw på grönkål

Skinkmacka med coleslaw på grönkål

När det är säsong för grönkål kan du göra den här goda salladen. Den passar extra bra ihop med julskinka. Servera den här goda mackan till lunch eller kväll. 

Julens skinkmacka med oströra

Julens skinkmacka med oströra

Julskinka, ost, senap och ruccola lägg till några knäckebröd och smör. Vips så har du rört i hop Julens skinkmacka med oströra!

kokt julskinka

Kokt julskinka

Så här kokar du julskinka på klassiskt vis. Du får även länkar till tips på hur du kan koka skinkan i ugnen i folie, samt på griljering och glasering. 

Ugnsbakad julskinka

Ugnsbakad julskinka

Så här tillagar du ugnsbakad julskinka. Du får också förslag på hur du kan griljera eller glasera skinkan.

hemrimmad julskinka

Hemrimmad skinka

Så här rimmar du din egen julskinka. Förslag på hur du kokar eller ugnsbakar skinkan hittar du också recept på här.

Rulla till toppen