Seekh Kebab Larkana är träkolsgrillade färsspett kryddade med härliga, mustiga kryddor. Servera antingen som varmrätt med bulgursallad, eller som förrätt. I Indien och Pakistan serveras de här spetten med raita och naanbröd.
Seekh Kebab Larkana
Ingredienser
8 portioner
3 medelstora gula lökar
1 medelstort knippe färsk koriander
2 milda gröna paprikor, haurkisk Sivri
2 små starka färska gröna chilifrukter
6 vitlöksklyftor
1 kg blandfärs (70% lamm, 30% nöt)
4 msk Seekh kebab masalapulver
3 msk Keema tikkya masalapulver
4 ½ msk grillkrydda
1 tsk chiliflakes
1 tsk malen svartpeppar
Du behöver också:
träspett, blötlagda
Till servering:
bulgursallad
grönsaker, grillade
Gör så här
Finhacka lök och koriander. Kärna ur och hacka paprikan. Hacka chili. Pressa vitlöken.
Lägg lök, koriander, paprika, chili och vitlök i en handduk och krama ur vätskan. Blanda samman med färsen. Tillsätt sedan de torra kryddorna och blanda till en smidig färs. Krama färsen runt träspetten.
Blötlägg spetten och förbered tillbehören.
Servering: Grilla spetten runt om över grå glödbädd 8–10 minuter. Innertemperaturen ska vara 70°. Servera med bulgursallad och grillade grönsaker.
Receptet skapat av Christian Hellberg till TV4:s program Grilla!