Träkolsgrillade spett med färs kryddad med härliga, mustiga kryddor. Servera antingen som varmrätt med bulgursallad, eller som förrätt. I Indien och Pakistan serveras de här spetten med raita och naanbröd.

Träkolsgrillade spett med färs kryddad med härliga, mustiga kryddor. Servera antingen som varmrätt med bulgursallad, eller som förrätt. I Indien och Pakistan serveras de här spetten med raita och naanbröd.
8 portioner
1 kg blandfärs (70% lamm och 30% nöt)
3 medelstora gula lökar, finhackade
2 medelstora milda gröna paprikor, typ turkisk Sivri, hackade
2 små hela starka färska gröna chili, hackade
6 klyftor färsk vitlök, pressade
1 medelstor knippe färsk koriander, finhackad
4 msk Seekh kebab masala (pulver)
3 msk Keema tikkya masala (pulver)
4 ½ msk grillkrydda (efter smak för sälta och rundare smak)
1 tsk torkad krossad chili (efter smak, läggs i när man börjar blanda )
1 tsk malen svartpeppar (efter smak)
Till servering:
bulgursallad
grönsaker, grillade
Du behöver också:
träspett, blötlagda
Lägg lök, paprika, vitlök och koriander i en handduk och krama ur vätskan. Blanda samman med färsen. Tillsätt sedan de torra kryddorna och blanda till en smidig färs. Krama färsen runt träspetten.
Förbered tillbehören.
Servering:
Grilla runt om över grå glödbädd 8-10 minuter. Innertemperaturen ska vara 70°. Servera med bulgursallad och grillade grönsaker.
Receptet skapat av Christian Hellberg till TV4:s program Grilla!