Sök bland våra recept​

Nya recept

Shabu shabu

Shabu shabu lagas av lövtunna skivor av entrecôte. Det här är en rolig rätt där var och en tillagar sin mat vid bordet. För att alla ska kunna få sin mat färdig någorlunda snabbt rekommenderas högst 6 personer runt varje värmekälla. Värmekällan ska vara av bordstyp, gärna en fonduegryta med brännare. Den bästa drycken till den här rätten är grönt te. 

Nattbakad hel skinka av rapsgris med kummin och enbär

När du bakar skinka i ugnen på låg temperatur tar det längre tid än på hög. Den här skinkan behöver natten på sig, men blir gudomligt god. Räcker till många och passar bra som bufférätt eller som tilltugg. Receptet är framtaget i samarbete med Årets Kock.

Bakad hälleflundra med ragu på Pusta-korv och paprika

Charkföretaget Tulip lanserade 2016 en tre nya korvar med svenskt kött. En av dem var Tulip Pusta, som dessutom vann mästartiteln i klassen starkt kryddade korvar under Chark SM samma år. Här har göteborgsbaserade Thomas Sjögren, Årets Kock 2015, skapat en härlig varmrätt med såväl fisk som en ragu med korv, till semifinalen i Årets Kock 2016.

Nötskav i pitabröd

Nötskav av fransyska i pitabröd

Stekt nötskav av fransyska i pitabröd passar lika bra till fredagsmyset som utflyktsmackor. Lökfräs med äpple och het sås blir pricken över i:et.

Våra mest populära recept

Grytstek av fransyska

Grytstek av fransyska är festligt och gott. Varför inte satsa på en härlig grytstek till festen eller nyårsafton? Det är både enkelt och lyxigt.

Utvalda recept

Mumiekorvar

Mumiekorvar

Bjud på dessa gulliga mumiekorvar på Halloween och festen är räddad. De är enkla och snabba att göra men resultatet blir så fint.

Rulla till toppen