Snabbt och lätt lagar du de här ört- och parmesankryddade köttbullarna, som du serverar med färdig tomatsås och pasta. En toppenrätt som är god och lättlagad, och som går snabbt att göra.

Snabbt och lätt lagar du de här ört- och parmesankryddade köttbullarna, som du serverar med färdig tomatsås och pasta. En toppenrätt som är god och lättlagad, och som går snabbt att göra.
4 portioner
500 g skinkfärs
1 ½ tsk salt
½ dl ströbröd
1 gul lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
1 ägg
2 krm vitpeppar
1 tsk oregano
1 tsk basilika
1 tsk mejram
½ dl parmesanost, riven
1 dl vatten
2 msk smör
Till servering:
tagliatelle
2 dl färdig tomatsås
½ dl parmesan, riven
Blanda färsen med salt. Tillsätt ströbröd, lök, vitlök, ägg, peppar, kryddor och ost. Tillsätt vatten lite i taget och låt färsen vila kallt ca 15 minuter.
Forma färsen till små köttbullar. Stek dem i smör i medelvarm panna ca 5 minuter.
Koka pastan enligt anvisning på paketet. Värm tomatsåsen. Servera med köttbullar och ost.