
Nose to Tail


Krispig blodpudding i ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing
Testa blodpudding i en ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing. Blodpuddingen friteras krispig tillsammans med eldost.

Tacos med grillat hjärta, salsa roja och salsa baja
En lyxig och spännande variant på fredagens tacos? Testa att byta köttfärsen mot grillat hjärta, salsa roja och salsa baja

Bowl med koreanskt friterad bräss och picklad rättika
Har du testat KFB, alltså Koreanskt friterad bräss? Servera den i en bowl med picklad rättika, kimchi jordnötter och ris.

Blodpuddingsfritters med lingonketchup och Keso-slaw
Blodpuddingsfritters är en kul och annorlunda vairant på blodpudding. Servera med Keso-slaw och doppa i lingonketchup. Passar som småplock!

Fegato alla Veneziana med pressad potatis
Fegato alla Veneziana är en rustik italiensk husmansrätt där man steker lever i skivor med smör, vin, lök och citron servera med pressad potatis.

Ragù Bolognese med pappardelle
Vill du veta hemligheten bakom en riktigt mustig Ragù Bolognese? Ha i fint tärnad lever i såsen och koka länge! Servera med en riktigt god pasta som exempelvis pappardelle.

Blodvåfflor med rårörda lingon, smetana och stekta äpplen
En spännande variant på våfflor är blodvåfflor! Så goda med rårörda lingon, smetana och stekta äpplen till. Att ha lite blod i våffelsmeten är både resursklokt och ger en näringsboost til rätten.

Stekt fläsk med löksås
Stekt fläsk med löksås är en riktigt klassisk husmansrätt. Här serveras mjukstekt lök i en krämig gräddsås tillsammans med knaprigt fläsk.

Tacos med lever och paprikasalsa
Är du sugen på annorlunda och nyttigare tacos? Dessa tacos med lever och paprikasalsa är ett spännande inslag på fredagsmyset.

Fläsklägg med rotmos och grönkålssallad
En riktig klassisker i det svenska husmansköket är fläsklägg med rotmos. Servera med grönkålssallad för lite mer fräschör i rätten.

Bräserade grisfötter på kinesiskt vis
Nose to tail är ett smart sätt att ta vara på hela djuret. Varför inte prova dessa bräserade grisfötter på kinesiskt vis? Smart och gott!