
Krispig blodpudding i ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing
Testa blodpudding i en ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing. Blodpuddingen friteras krispig tillsammans med eldost.
Testa blodpudding i en ljummen sallad med brysselkål, äpple och senapsdressing. Blodpuddingen friteras krispig tillsammans med eldost.
En lyxig och spännande variant på fredagens tacos? Testa att byta köttfärsen mot grillat hjärta, salsa roja och salsa baja
Har du testat KFB, alltså Koreanskt friterad bräss? Servera den i en bowl med picklad rättika, kimchi jordnötter och ris.
Blodpuddingsfritters är en kul och annorlunda vairant på blodpudding. Servera med Keso-slaw och doppa i lingonketchup. Passar som småplock!
Fegato alla Veneziana är en rustik italiensk husmansrätt där man steker lever i skivor med smör, vin, lök och citron servera med pressad potatis.
Vill du veta hemligheten bakom en riktigt mustig Ragù Bolognese? Ha i fint tärnad lever i såsen och koka länge! Servera med en riktigt god pasta som exempelvis pappardelle.
En spännande variant på våfflor är blodvåfflor! Så goda med rårörda lingon, smetana och stekta äpplen till. Att ha lite blod i våffelsmeten är både resursklokt och ger en näringsboost til rätten.
Stekt fläsk med löksås är en riktigt klassisk husmansrätt. Här serveras mjukstekt lök i en krämig gräddsås tillsammans med knaprigt fläsk.
Är du sugen på annorlunda och nyttigare tacos? Dessa tacos med lever och paprikasalsa är ett spännande inslag på fredagsmyset.
En riktig klassisker i det svenska husmansköket är fläsklägg med rotmos. Servera med grönkålssallad för lite mer fräschör i rätten.
Nose to tail är ett smart sätt att ta vara på hela djuret. Varför inte prova dessa bräserade grisfötter på kinesiskt vis? Smart och gott!
Ramen, som är en japansk soppa, är gott att servera som värmande middag. Denna ramen med chashu passar både till helg och vardag.