Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez
Vad är färskkorv och vad består de av? Vad ska man tänka på när man äter färskkorv? Spana in Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez och lär dig mer färskkorvar.
Vad är färskkorv och vad består de av? Vad ska man tänka på när man äter färskkorv? Spana in Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez och lär dig mer färskkorvar.
Fermentering är en av de äldsta metoderna för att förlänga hållbarheten på mat, något som man gör med korvarna isterband, rökt medvurst och salami.
Har din butik Sveriges bästa kött- och charkuteriavdelning som alltid gör det där lilla extra för att kunden ska gå hem riktigt nöjd? Då är det läge att nominera den till Dagligvarugalan där Svenskt Kött är stolt kategoripartner.
Falukorv, prinskorv och wienerkorv, frukostkorv och liknande korvar kallas för emulsionskorvar. Dessa värmebehandlas efter stoppning och är tillagade när de köps.
Nu utökas skolmaterialet Antibiotikaskolan med en filmad intervju med Oskar Nilsson, Laboratorieveterinär på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Ett av hans budskap är att alla måste bli medvetna om vad de själva kan göra.
Svenskt Kötts styckningsscheman ska uppdateras och nu vill vi få tips på nya detaljer till dem. En jury kommer att ta ställning till förslagen och tipsaren har möjlighet att vinna ett lyxigt förkläde och våra nya styckningsscheman.
Svenskt Kött gör skolmaterial om antibiotika för ungdomar i högstadiet och gymnasiet. Det heter Antibiotikaskolan och är uppdelat på sex lektioner med olika perspektiv, exempelvis antibiotika och resistens, människans hälsa eller djuruppfödning.
Det är dags för Sveriges främsta kockar att planera sin ansökan till Årets Kock – SM i professionell matlagning. Här kommer all information om vad som gäller i år.
Den 10-11 mars är det Korvfestival igen. För fjärde gången arrangerar Korvakademien Sveriges största fest för alla korvälskare.
Under Almedalsveckan anordnade Svenskt kött ett seminarium på temat ursprungsmärkning av maten i skola, vård och omsorg. Civilminister Ardalan Shekarabi uppmanade branschens aktörer att samarbeta för att nå målet ursprungsmärkt mat och uteslöt inte åtgärder från regeringen om överenskommelsen dröjer.
På onsdag morgon håller HKScan seminarium i Almedalen för att diskutera en hållbar framtid för det svenska nötköttet. Under seminariet presenteras Svenskt kötts nya rapport Nötkött och klimat. Se direktsändningen med ledande experter, branschrepresentanter och ungdomspolitiker här.
I samband med Almedalsveckan bjuder branschorganisationen Svenskt kött in till studiebesök på Gotlands Slagteri. Förutom rundvandring får besökarna veta intressanta fakta om svenskt kött och vilken viktig arbetsgivare slakteriet är för ön.
Nu lanserar Svenskt kött den helt nya avdelningen Kötthack på webbplatsen. Där samlas filmer med tips och smarta råd kring kött, tillagning och hantering.