Kötthack – det nya sättet att lära mer om svenskt kött

Nu lanserar Svenskt kött den helt nya avdelningen Kötthack på webbplatsen. Där samlas filmer med tips och smarta råd kring kött, tillagning och hantering.

Först ut med filmer om kött är Youtubern Johan Hedberg, även kallad Matgeek och framöver kommer fler samarbeten att inledas – alltid på temat kunskap och inspiration om det svenska köttet.

– På svensktkött.se ska man kunna hitta all fakta om kött och framför allt om svenskt kött. Vi märker att konsumenter ofta vill lära sig mer och fördjupa sitt kunnande och då tycker vi att inspirerande filmer med ”kötthacks” är ett bra sätt att hjälpa till med det, säger Elisabet Qvarford, vd på Svenskt kött.

Vill lyfta köttproducenter

Johan Hedbergs kanal har närmare 80.000 prenumeranter och över 40.000 gillare på Facebook. I en serie om tio filmer kommer Johan gå igenom spännande styckningsdetaljer, laga god mat och prata om vikten av att välja bra kött.

– Svenska köttproducenter är hjältar som ska lyftas fram och hyllas för de fantastiska råvaror de skapar. Att vi idag kan hitta så stor variation av kött från svenska producenter där djuren har det bra är underbart. Därför är det extra roligt att vi konsumenter blir allt mer intresserade av att ta hand om köttet på bästa vis, säger Johan Hedberg.

Nya filmer om kött publiceras löpande

I dagsläget kan man titta på fyra filmer med köttigt tema och fler kommer under de närmaste veckorna. Kolla in filmerna här:

Framöver kommer nya filmer om bland annat korv, lammkotletter och temperaturer. Håll utkik!

Dela på facebook
Dela på twitter
Dela på pinterest
Dela på email