Nyheter

Kronhjorstskav blev Årets matbluff

Polaricas Kronhjortskav utsågs av svenska folket till 2017 års mest vilseledande produkt. Köttet är varken vilt eller svenskt som förpackningen ger sken av, utan är uppfött på Nya Zeeland.

Norrby Gård i Kungsör belönas med HKScans Miljöpris

Paret Anna och Tomas Olsson på Norrby Gård blev vinnarna av HKScans Miljöpris till Leverantör.  HKScan vill tillsammans med sina djurleverantörer utveckla och förbättra hela värdekedjan och det miljöpriset ska bidra till att driva utvecklingsarbetet inom miljö framåt.

Lär dig mer om kött i Köttskolan

Vill du gå en grundutbildning i kött? Då kan du göra det i Köttskolan som har sju utbildningar inom kött och omfattar allt mellan att laga kött, hur kött ska hanteras, olika temperaturer och varför svenskt kött är bra. Det är en digital, fri och gratis utbildning som du kan gå när och var du vill.

Äldre artiklar

Märket Svenskt kött upphör vid årsskiftet

Nu är det bara några månader kvar till årsskiftet då den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött fasas ut och ersätts av märkningen Kött från Sverige. Många har varit snabba och ansökt om märkningen Kött från Sverige för sina kött- och charkuteriprodukter och de har redan börjat synas ute i diskarna.

Helstekt lammentrecôte med kryddsmör

Ny och fräsch receptavdelning

Nu har vi rustat vår receptavdelning och gjort den lättare och roligare att söka i. Den är välfylld med klassiska och moderna recept på gris, nöt, kalv och lammkött. Vilket är din favorit?

KLS Ugglarps ansluter till Kött från Sverige

Det är viktig med en tydlig ursprungsmärkning som Kött från Sverige tycker Jonas Tunestål, vd för slakteriet KLS Ugglarps. Både för att hjälpa kunderna att kunna göra bra val och även för att värna om lantbruksföretagen som de samarbetar med.

Finalister i Dagligvarugalan 2016

Nu är finalisterna utsedda i Dagligvarugalan. Tre butiker tävlar om att bli Årets Kött- och charkuteriavdelning och vinnaren kommer att presenteras den 29 september i Stockholm.

Rulla till toppen