Fler och fler märker svenskt
Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige har utvecklats mer än väntat. Därför kan licensavgiften sänkas. Ursprungsmärkningen utökas även med en kategori för hund-och kattmat.
Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige har utvecklats mer än väntat. Därför kan licensavgiften sänkas. Ursprungsmärkningen utökas även med en kategori för hund-och kattmat.
Äntligen är det sommartid och med den ställer vi fram grillen, och naturligtvis också klockan. Känner du dig lite ringrostig efter en grillfri vinter så kan du fräscha upp kunskaperna i Köttskolans kurs Grilla.
Så var det dags för korvfest igen! 10-11 mars är det korvfestival på Nackastrandsmässan i Stockholm. Och självklart blir det mycket svensk korv.
Den uppskattade Köttpodden fortsätter med en tredje säsong. Först ut är matdrottningen Christina Möller som bland annat berättar vilka råvaror du bara måste ha hemma.
Idag publicerade Jordbruksverket siffror för den totala konsumtionen av kött under 2017. Siffrorna visar en tydlig nedgång av köttkonsumtionen med 2.2 kg.
Vad är färskkorv och vad består de av? Vad ska man tänka på när man äter färskkorv? Spana in Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez och lär dig mer färskkorvar.
Fermentering är en av de äldsta metoderna för att förlänga hållbarheten på mat, något som man gör med korvarna isterband, rökt medvurst och salami.
Har din butik Sveriges bästa kött- och charkuteriavdelning som alltid gör det där lilla extra för att kunden ska gå hem riktigt nöjd? Då är det läge att nominera den till Dagligvarugalan där Svenskt Kött är stolt kategoripartner.
Falukorv, prinskorv och wienerkorv, frukostkorv och liknande korvar kallas för emulsionskorvar. Dessa värmebehandlas efter stoppning och är tillagade när de köps.
Nu är det bara några månader kvar till årsskiftet då den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött fasas ut och ersätts av märkningen Kött från Sverige. Många har varit snabba och ansökt om märkningen Kött från Sverige för sina kött- och charkuteriprodukter och de har redan börjat synas ute i diskarna.
Nu har vi rustat vår receptavdelning och gjort den lättare och roligare att söka i. Den är välfylld med klassiska och moderna recept på gris, nöt, kalv och lammkött. Vilket är din favorit?
Det är viktig med en tydlig ursprungsmärkning som Kött från Sverige tycker Jonas Tunestål, vd för slakteriet KLS Ugglarps. Både för att hjälpa kunderna att kunna göra bra val och även för att värna om lantbruksföretagen som de samarbetar med.
Nu är finalisterna utsedda i Dagligvarugalan. Tre butiker tävlar om att bli Årets Kött- och charkuteriavdelning och vinnaren kommer att presenteras den 29 september i Stockholm.