Nyheter

Idag är det Fransyskans dag!

Idag, den 8 april är det Fransyskans dag. Dagen instiftades 2016 av Svenskt Kött som vill lyfta fram en lite bortglömd styckningsdetalj. Rätt styckad och tillagad blir fransyskan en favorit både hemma och på restaurang.

Allt mer svenskt i offentliga kök

Ny statistik visar att värdeandelen för svenska animaliska livsmedel inom offentlig sektor uppgick till 67 procent under 2017, en dryg procentenhet mer än året innan. 

mark- och resursanvändning

Köttbranschen utlyser tre miljoner till branschutveckling

Nu går det att söka anslag till projekt med fokus på bland annat att säkra fortsatt hög djurvälfärd, hållbar köttproduktion, fortsatt låg användning av antibiotika samt ökad lönsamhet inom näringen. Slakterierna tillsammans med producentföreningarna för nöt, gris och lamm står bakom branschutvecklingspengarna som kan sökas fram till den 15 maj. 

Vill du vara med i Svenskt Kötts instafett?

Svenskt Kött lämnar varje vecka  över sitt instagram-konto till en köttbonde eller branschperson som publicerar bilder från sin vardag. Vill du vara med i instafetten och sprida kunskap om svensk köttproduktion?

Fler och fler märker svenskt

Den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige har utvecklats mer än väntat. Därför kan licensavgiften sänkas. Ursprungsmärkningen utökas även med en kategori för hund-och kattmat.

Sommartid – nu ställer vi fram grillen!

Äntligen är det sommartid och med den ställer vi fram grillen, och naturligtvis också klockan. Känner du dig lite ringrostig efter en grillfri vinter så kan du fräscha upp kunskaperna i Köttskolans kurs Grilla.

Dags för korvfest i helgen!

Så var det dags för korvfest igen! 10-11 mars är det korvfestival på Nackastrandsmässan i Stockholm. Och självklart blir det mycket svensk korv.

Äldre artiklar

Nötkött och klimat på webben

Nu finns alla information från vår rapport Nötkött och klimat tillgängligt här på svensktkött.se. Rapporten som släpptes under Almedalsveckan i år, försöker kartlägga vad som är sant och vad som är falskt om nötkreaturen och klimatet. 

Härryda Karlsson Charkuterier går med i Kött från Sverige

För Härryda Karlsson Charkuterier är ursprungsmärkningen Kött från Sverige både ett sätt att värna om den svenska djurhållningen och att behålla jobben i Sverige säger Fredrik Högfjäll som är produktansvarig på företaget.

Svenskt kött är på plats på Chark-SM

Med lite mindre än en månad kvar till den stora branschdagen Chark-SM förbereder charkuteriföretagen i Sverige sina tävlingsbidrag för inlämning i nästa vecka. Svenskt kött kommer att finnas på plats både i juryn och på den stora Charkdagen i Göteborg den 27 oktober.

Rulla till toppen