Korvfestivalen 2020 i Stockholm

Är du en korvälskare? Nu är det dags för sjunde upplagan av Korvfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Du ska väl gå?

Nu är det dags för Korvfestivalen 2020 i Stockholm

Kommande helg, fredag 6 mars – söndag 8 mars är alla korvälskare välkomna att besöka Korvfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Här kan man för sjunde året i rad prata korv, lära sig om korv, träffa internationella korvproducenter – och förstås prova spännande och innovativa korvar med annorlunda korvtillbehör och passande drycker.

I år finns flera spännande aktiviteter i programmet – både återkommande favoriter såväl som nya inslag. På stora scenen berättas det bland annat om hur man gör korv, hur man styckar och förbereder vildsvinskorv, det pratas om korv och hälsa – och självklart får man inte missa den berömda korvduellen där flera välkända namn tävlar. Den populära Korvsafarin går naturligtvis också att följa med på – men det gäller att man är snabb att boka, om man vill följa med.

Datum & öppettider:
Fredag 6 mars: 15:00-20:00
Lördag 7 mars: 10:00-18:00
Söndag 8 mars: 10:00-16:00

Priser:
Entré på plats kostar 200:- 
Förköp fredag: 160:-
Förköp lördag: 180:- (gäller en specifik entrétid)
Förköp söndag: 160:-
(Barn upp till 12 år går in gratis i målsmans sällskap under söndagen.)
» Här kan du förköpa biljetter.

Psst! Har du inte möjlighet att gå? I Göteborg hålls Korvfestivalen den 9-11 oktober.

Korv är resurssmart

Korv är inte bara gott – det är resurssmart. Till korv kan man nämligen med fördel välja både spillbitar samt lite annorlunda, grövre styckningsdelar som kanske annars prioriteras bort till finmiddagen. Detta smarta tänk gör att hela djuret kan tas tillvara på, samt att man inte slösar bort kött som är precis lika bra till andra ändamål. Alla typer av köttslag passar till korv; nöt, lamm och gris. Dessutom kan man blanda upp korven med vegetabiliska råvaror för att addera konsistens och få i sig lite mer grönt.

Välj svenskt kött till din korv

Att göra egen korv är både kul och blir gott. Fjälster och späck kan man hitta i välsorterade mataffärer, i köttbutiker eller beställa från nätet. Välj svenskt kött till din korv –  det gör skillnad för klimatet och blir mer hållbart. Sverige har dessutom EU:s lägsta användning av antibiotika inom djurhållningen samt ett djurskydd i världsklass. Det finns alltså många fördelar med att välja kött från Sverige. Här är 6 viktiga anledningar att välja svenskt kött.

Vill du lära dig mer om korv?

Aktuellt

Hur tillagar man kött?

Hur tillagar man kött?

Måste man torka av köttet? Varför ska man bryna grytbitar och när är bäst att krydda köttet? Här är svaren på de vanligaste frågorna om hur man tillagar kött.

Var kommer maten ifrån?

Var kommer maten ifrån?

Att ha mat på bordet är något vi i Sverige ofta tar för givet. Men var kommer maten ifrån och vilka ansträngningar ligger bakom produktionen?

Serverar din kommun svensk mat?

Serverar din kommun svensk mat?

Många av oss tänker på att köpa hem svensk mat i största möjliga mån, men hur är det i de offentliga måltiderna? Serverar din kommun svensk mat?

Rulla till toppen