Nu är det dags för Korvfestivalen 2020 i Stockholm
Kommande helg, fredag 6 mars – söndag 8 mars är alla korvälskare välkomna att besöka Korvfestivalen på Münchenbryggeriet i Stockholm. Här kan man för sjunde året i rad prata korv, lära sig om korv, träffa internationella korvproducenter – och förstås prova spännande och innovativa korvar med annorlunda korvtillbehör och passande drycker.
I år finns flera spännande aktiviteter i programmet – både återkommande favoriter såväl som nya inslag. På stora scenen berättas det bland annat om hur man gör korv, hur man styckar och förbereder vildsvinskorv, det pratas om korv och hälsa – och självklart får man inte missa den berömda korvduellen där flera välkända namn tävlar. Den populära Korvsafarin går naturligtvis också att följa med på – men det gäller att man är snabb att boka, om man vill följa med.
Datum & öppettider:
Fredag 6 mars: 15:00-20:00
Lördag 7 mars: 10:00-18:00
Söndag 8 mars: 10:00-16:00
Priser:
Entré på plats kostar 200:-
Förköp fredag: 160:-
Förköp lördag: 180:- (gäller en specifik entrétid)
Förköp söndag: 160:-
(Barn upp till 12 år går in gratis i målsmans sällskap under söndagen.)
» Här kan du förköpa biljetter.
Psst! Har du inte möjlighet att gå? I Göteborg hålls Korvfestivalen den 9-11 oktober.
Korv är resurssmart
Korv är inte bara gott – det är resurssmart. Till korv kan man nämligen med fördel välja både spillbitar samt lite annorlunda, grövre styckningsdelar som kanske annars prioriteras bort till finmiddagen. Detta smarta tänk gör att hela djuret kan tas tillvara på, samt att man inte slösar bort kött som är precis lika bra till andra ändamål. Alla typer av köttslag passar till korv; nöt, lamm och gris. Dessutom kan man blanda upp korven med vegetabiliska råvaror för att addera konsistens och få i sig lite mer grönt.
Välj svenskt kött till din korv
Att göra egen korv är både kul och blir gott. Fjälster och späck kan man hitta i välsorterade mataffärer, i köttbutiker eller beställa från nätet. Välj svenskt kött till din korv – det gör skillnad för klimatet och blir mer hållbart. Sverige har dessutom EU:s lägsta användning av antibiotika inom djurhållningen samt ett djurskydd i världsklass. Det finns alltså många fördelar med att välja kött från Sverige. Här är 6 viktiga anledningar att välja svenskt kött.
Vill du lära dig mer om korv?
Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez
Vad är färskkorv och vad består de av? Vad ska man tänka på när man äter färskkorv? Spana in Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez och lär dig mer färskkorvar.
Lilla korvskolan: Isterband, medvurst och salami
Fermentering är en av de äldsta metoderna för att förlänga hållbarheten på mat, något som man gör med korvarna isterband, rökt medvurst och salami.
Lilla korvskolan: Falukorv, prinskorv och wienerkorv
Falukorv, prinskorv och wienerkorv, frukostkorv och liknande korvar kallas för emulsionskorvar. Dessa värmebehandlas efter stoppning och är tillagade när de köps.
Hemmagjorda apelsin- och timjankorvar med sting
Gör din egen korv! Från Ås Gård kommer receptet på hemmagjorda apelsin- och timjankorvar med sting – en god fläskkorv, som görs på fläskkarré och späck.