Nyheter

Årets Kock 2018 blir tuffare än någonsin

Det är dags för Sveriges främsta kockar att planera sin ansökan till Årets Kock – SM i professionell matlagning. Här kommer all information om vad som gäller i år.

Kronhjorstskav blev Årets matbluff

Polaricas Kronhjortskav utsågs av svenska folket till 2017 års mest vilseledande produkt. Köttet är varken vilt eller svenskt som förpackningen ger sken av, utan är uppfött på Nya Zeeland.

Norrby Gård i Kungsör belönas med HKScans Miljöpris

Paret Anna och Tomas Olsson på Norrby Gård blev vinnarna av HKScans Miljöpris till Leverantör.  HKScan vill tillsammans med sina djurleverantörer utveckla och förbättra hela värdekedjan och det miljöpriset ska bidra till att driva utvecklingsarbetet inom miljö framåt.

Lär dig mer om kött i Köttskolan

Vill du gå en grundutbildning i kött? Då kan du göra det i Köttskolan som har sju utbildningar inom kött och omfattar allt mellan att laga kött, hur kött ska hanteras, olika temperaturer och varför svenskt kött är bra. Det är en digital, fri och gratis utbildning som du kan gå när och var du vill.

Äldre artiklar

Så funkar det – Matgeek pratar ursprungsmärkning

Johan Hedberg, mer känd som Matgeek på Youtube gillar konsumentupplysning och har tagit sig an att reda ut begreppen kring ursprungsmärkning och övergången från Svenskt kött till Kött från Sverige.

Max har gått över till märket Kött från Sverige

Just i dagarna går Max hamburgerrestauranger över från att använda märket Svenskt kött till det nya Kött från Sverige. För Richard Bergfors, vd för kedjan är det ingen tvekan om att ursprungsmärkning är viktigt. För kundernas skull och för säkerheten, men han ser det även som en stor konkurrensfördel.

Köttbullens dag på tisdag

På tisdag, den 23 augusti kan vi fira köttbullens dag. Denna svenskaste av rätt återfinns faktiskt över hela världen och Svenskt kött passar på att att tipsa om några av våra goda recept på köttbullar med olika smakkombinationer.

Djurens vatten ska avslöja köttfusk

Vattnet som djuren dricker på gården kan avslöja köttfusk. Isotopsammansättningen lämnar avtryck som gör det möjligt att spåra köttets ursprung.

Rulla till toppen