
Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez
Vad är färskkorv och vad består de av? Vad ska man tänka på när man äter färskkorv? Spana in Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez och lär dig mer färskkorvar.
Vad är färskkorv och vad består de av? Vad ska man tänka på när man äter färskkorv? Spana in Lilla korvskolan: Stångkorv, salsiccia, och merguez och lär dig mer färskkorvar.
Fermentering är en av de äldsta metoderna för att förlänga hållbarheten på mat, något som man gör med korvarna isterband, rökt medvurst och salami.
Har din butik Sveriges bästa kött- och charkuteriavdelning som alltid gör det där lilla extra för att kunden ska gå hem riktigt nöjd? Då är det läge att nominera den till Dagligvarugalan där Svenskt Kött är stolt kategoripartner.
Falukorv, prinskorv och wienerkorv, frukostkorv och liknande korvar kallas för emulsionskorvar. Dessa värmebehandlas efter stoppning och är tillagade när de köps.
Nu utökas skolmaterialet Antibiotikaskolan med en filmad intervju med Oskar Nilsson, Laboratorieveterinär på Statens veterinärmedicinska anstalt (SVA). Ett av hans budskap är att alla måste bli medvetna om vad de själva kan göra.
Svenskt Kötts styckningsscheman ska uppdateras och nu vill vi få tips på nya detaljer till dem. En jury kommer att ta ställning till förslagen och tipsaren har möjlighet att vinna ett lyxigt förkläde och våra nya styckningsscheman.
Svenskt Kött gör skolmaterial om antibiotika för ungdomar i högstadiet och gymnasiet. Det heter Antibiotikaskolan och är uppdelat på sex lektioner med olika perspektiv, exempelvis antibiotika och resistens, människans hälsa eller djuruppfödning.
Det är dags för Sveriges främsta kockar att planera sin ansökan till Årets Kock – SM i professionell matlagning. Här kommer all information om vad som gäller i år.
Den 10-11 mars är det Korvfestival igen. För fjärde gången arrangerar Korvakademien Sveriges största fest för alla korvälskare.
Lagom till sommarens ljumma grillkvällar har Jordbruksverket sammanställt fakta om mervärden hos svenskt kött som kan göra det lättare att välja mer hållbara alternativ i köttdisken.
Måltiderna till de svagaste i samhället bör vi ha extra bra koll på. Under Almedalsveckan arrangerar Svenskt kött en debatt mellan civilminister Ardalan Shekarabi och branschföreträdare.
Under sommaren kommer en utvald köttbonde eller branschperson publicera bilder från sin vardag på Svenskt kötts Instagram-konto. Varje person kommer att sköta kontot en vecka i taget i en instafett.
Nu ska det bli lättare att få reda på var hamburgaren på krogen kommer ifrån. Branschorganisationen Visita ska rekommendera restauranger att informera gästerna om ursprunget för kött, fisk och skaldjur.