Så funkar det – Matgeek pratar ursprungsmärkning

Johan Hedberg, mer känd som Matgeek på Youtube gillar konsumentupplysning och har tagit sig an att reda ut begreppen kring ursprungsmärkning och övergången från Svenskt kött till Kött från Sverige.

Filmen publicerades den 25 juli och har sedan dess haft över 26.000 visningar. Johan förklarar på ett tydligt och utbildande sätt vad ursprungsmärkningen innebär, om övergången från Svenskt kött till Kött från Sverige och varför det är bra med en gemensam märkning som omfattar flera olika typer av livsmedel. Hjälp till att sprida filmen så vi blir fler med kunskapen om nyttan med ursprungsmärkningen Kött från Sverige.

Kött från Sverige är en del av den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige som gäller för livsmedel, råvaror och växter. Märket Svenskt kött ersätts under året successivt av Kött från Sverige. Under övergångsperioden kommer båda märkena att synas på produkter i butik.

Johan Hedberg är PR-konsulten och marknadschefen som övergick till att blogga på heltid om den stora passionen mat och bakverk. Numera har han utvecklats till en framgångsrik youtuber med kanalen Matgeek.

Aktuellt

Charkuterier är resurssmart mat

I två nya filmer tittar vi närmare på tillverkningen av olika lufttorkade delikatesscharkuterier tillsammans med kocken och nordiska mästaren i matlagning, Desirée Jaks.

Midsommar behöver de betande djuren Lamm i hage med gullvivor

Midsommar behöver de betande djuren

Hur lätt går det egentligen att hitta de traditionella midsommarblommorna idag, när allt fler arter är hotade? Midsommar behöver de betande djuren!

Scroll to Top