Varför har ni valt att gå med i nya märkningen Kött från Sverige?
– För oss kändes det självklart att vara med från start av den nya märkningen. Även om många gäster redan vet att Max har svenskt kött så vill vi gärna vara med och bidra till att det generellt blir enklare för svenska konsumenter att se var maten i affärer och restauranger kommer ifrån. Det är också ett bra initiativ för att hjälpa till att säkra tillgången av svenska råvaror i framtiden. Eftersom Max är ensamma bland de stora kedjorna i branschen om att enbart servera svenskt kött, så ser vi också märkningen som en stor konkurrensfördel.
På vilket sätt tror du märkningen är bra för era gäster?
– Gästerna kan känna sig helt trygga med att vi endast har högkvalitativt svenskt kött på menyn. Vi har alltid tyckt att det är värt några kronor extra för mer smak, bättre kontroll och för att kunna bidra till att svenskt lantbruk lever vidare. Svenskt kött är bland det säkraste kött man kan äta, vi har världens mest omfattande djurskyddslag och lägst antibiotikaförbrukning i hela EU. Dessutom är det svenska köttet mindre dåligt för klimatet.
Hur kommer övergången att gå till för er?
– För vår del kommer märket Svenskt kött att successivt ersättas med Kött från Sverige ute på restaurangerna, i vår reklam och i annan kommunikation från och med i mitten av augusti. Vi kommer försöka kommunicera märkningen så mycket vi kan eftersom vi tror att det är en viktig konkurrensfördel.
Läs mer
Vill du veta mer om hur övergången från Svenskt kött till nya Kött från Sverige går till kan du läsa mer här eller hos Från Sverige som administrerar den nya märkningen.