Märket Svenskt kött upphör vid årsskiftet

Nu är det bara några månader kvar till årsskiftet då den frivilliga ursprungsmärkningen Svenskt kött fasas ut och ersätts av märkningen Kött från Sverige. Många har varit snabba och ansökt om märkningen Kött från Sverige för sina kött- och charkuteriprodukter och de har redan börjat synas ute i diskarna.

Märket Svenskt kött ersätts successivt av Kött från Sverige. Tanken är att det ska bli ännu enklare för konsumenter att välja svenska varor i butiken.

För företag inom kött- och charkuteribranschen krävs en ny ansökan om att få använda det nya märket. All information för dem finns här.

Svenskt kött kommer att fortsätta sitt arbete med att förmedla svenska mervärden, men informerar löpande kring övergången från märket Svenskt kött till Kött från Sverige och har ett nära samarbete med Svenskmärkning AB.

Detta gäller för produkter märkta med Svenskt kött

  • Den 31 december är sista datum för produktion av produkter märkta med märket Svenskt kött.
  • För produkter som är anslutna till märket Kött från Sverige finns det möjlighet att under en begränsad period använda eventuella lager av förpackningsmaterial med märket Svenskt kött. Det ska dock ske i samverkan med Svenskmärkning AB som behöver information om hur mycket material det rör sig om.
  • För produkter som inte lever upp till märket Kött från Sveriges kriterier gäller 31 december som sista produktionsdatum.

Aktuellt

Träffa Svenskt Kött i Almedalen

Träffa Svenskt Kött i Almedalen

Träffa Svenskt Kött i Almedalen – både fysiskt och digitalt. Vi vill gärna samtala om viktiga samhällsfrågor om hur vi kan att säkra den svenska maten idag och i framtiden.

Scroll to Top